אוכל
חריימה קלאסי מדג אמנון
 חריימה אמנון שלם   צילום : יח"צ 
הבשלנית רחל בן אלול מכינה חריימה קלאסי, עם דג אמנון, הרבה שום ורוטב חריף!

רוצים את המתכון גם לגרסא של אביב משה? לחצו כאן

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעתיים | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

פילה אמנון ללא עצמות- 6 פילה


פלפל יבש מתוק- 5 יח'


פלפל יבש חריף- 3 יח'


פלפל שושקה- 2 יח'


צ'ילי ירוק חריף- 1 יח'


פול טרי- חצי ק"ג


שום- 10 שיניים


עגבניות- 5 יח'

 

  • חולטים עגבניות במים רותחים ומעבירים למי קרח , מקלפים את הקליפה וטוחנים במעבד מזון.
  • מקלפים פול טרי מקליפתו, חולטים במים רותחים ומעבירים למי קרח , מקררים ומסננים , מקלפים את קליפת הפול.
  • משרים פלפלים יבשים מתוקים וחריפים במים כשעה , מנקים מגרעינים וגבעול, טוחנים במעבד מזון עם שמן קנולה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • בסיר רחב ושטוח מניחים את העגבניות המרוסקות והמחית של הפלפלים והשמן, מבשלים כעשר דקות , מוסיפים פול ושיני שום , ופלפל שושקה טרי ויבש , ופלפל חריף טרי , ממשיכים לבשל כחצי שעה , מכניסים את הדגים משלימים טעם ומגישים.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10