אוכל
ריזוטו חריימה אמנון של השף אביב משה
 ריזוטו חריימה אמנון   צילום : יח"צ 
רוצים לגוון קצת את מתכון החריימה הקלאסי? השף אביב משה מכין גרסא משודרגת מדג אמנון, עם ריזוטו עשיר

רוצים את המתכון לגרסא של רחל בן אלול? לחצו כאן

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעתיים וחצי | 20 מנות | רמת קושי: בינוני

פילה אמנון נקי מעצמות -6 יח'


ריזוטו- 2 כוסות


לימון כבוש- 2 כפות


בצל לבן קלוף קצוץ- 1 יח'


יין לבן -רבע כוס


כרישה קצוצה דק- 1 יח'


אריסה - כף אריסה


פרמז'ן מגורד- 70 גר'


חמאה- 30 גר'


שמן זית- 6 כפות


 

לציר ירקות:
בצל לבן קלוף- 2 יח'


כרישה- 1 יח'


גזר- 3 יח'


סלרי ראש קלוף - 1 יח' +עלים


שורש פטרוזיליה- 2 יח'


עגבניה- 1 יח'


שום ראש-1 יח'


עלי דפנה- 4 יח'


פלפל אנגלי-6 יח'

  • חותכים גס את כל הירקות עבור הציר ירקות , מכניסים לסיר ומכסים במים , מביאים לרתיחה ,מתבלים במלח ,מכסים את הסיר ומבשלים כ-שעה וחצי, מסננים את הציר ומחזירים לסיר .
  • מחממים סיר רחב ושטוח עם חמאה ושמן זית, מוסיפים בצל לבן קצוץ וכרישה קצוצה ומאדים עד לשקיפות.
  • מוסיפים את הריזוטו ומערבבים מספר דקות , מוסיפים רבע כוס יין לבן, מאדים ומוסיפים את הציר (חייב להיות רותח) בהדרגה, מצקת אחת בכל פעם תוך כדי ערבוב , האורז צריך להיות רטוב לאורך כל זמן הבישול שבסופו הגרגירים יהיו "אל דנטה", מוסיפים לימון כבוש קצוץ, אריסה מכבים את האש ומוסיפים פרמז'ן מגורד.
  • בתבנית עם ניר אפיה מניחים את פילה המושט עם העור כלפי מעלה ,מתובל במלח,פלפל שחור גרוס ושמן זית וצולים ב-220 מעלות.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10