אוכל
קבב דג קלאסי וביתי
 קבב דג   צילום : יח"צ 
הבשלנית רחל בן אלול מכינה קבב דגים עם כרישה וכרובית, בגרסא שכל אחד יכול להכין בבית

רוצים את המתכון גם לגרסא של אביב משה? לחצו כאן

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעה | 5 מנות | רמת קושי: בינוני

פילה אמנון ללא עור ועצמות טחון-חצי ק"ג


כרישה - 1 יח' רק הלבן קצוץ דק


שום קצוץ - 3 שיניים


גרגירי כוסברה קלויים- 20 גר'


גרגירי חרדל לבן קלויים - 10 גר'


פטרוזיליה קצוצה- 50 גר'


כוסברה קצוצה- 30 גר'


טחינה "הר ברכה" -40 גר'


מיץ לימון טרי- מלימון אחד


מלח


שום שן- 1 יח'


כרובית - 7 פרחים


חציל שרוף על אש גלויה- 1 יח'


פטרוזיליה מופרדת-10 עלים


כוסברה מופרדת- 10 עלים


תלתלי בצל ירוק- 1 יח', רק הירוק


צנונית רבעים- 3 יח'


עגבניה קוביות ללא קליפה וללא גרעינים- 2 יח'


מיץ לימון טרי- לימון אחד


מלח


צ'ילי ירוק חריף- חצי יחידה פרוס דק

 

 

  • קוצצים כרישה דק מאוד, מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים את הכרישה על אש נמוכה כחצי שעה, לקראת סוף האדוי מוסיפים שום קצוץ וממשיכים לאדות מספר דקות ומקררים .
  • קולים במחבת גרגירי כוסברה וגרגירי חרדל וטוחנים במטחנת תבלינים.
  • מכינים את הקבב, מערבבים בקערה את הדג הטחון, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים, מלח, תבלינים טחונים,וכרישה מאודה, יוצרים קציצות דג .
  • מחממים שמן עמוק ומטגנים כרובית עד לקבלת צבע שחום.
  • מכינים טחינה ,עם שן שום , מיץ לימון טרי מים ומלח.
  • שורפים חציל על אש גלויה , ומוציאים את הליבה של החציל.
  • בקערה מערבבים צנוניות,קוביות עגבניה, מלח, מיץ לימון ,שמן זית ועשבי תיבול.
  • מחממים מחבת עם שמן זית וצולים את קבב הדג.
  • להרכבת המנה: מניחים בתחתית הצלחת טחינה , כרובית מטוגנת , קבב דג ועליו סלט צנונית ועגבניות.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10