אוכל
סטייק קרפיון עם רוטב פלפלים בנוסח סיציליה
 סטייק קרפיון עם רוטב פלפלים בנוסח סיציליה   צילום : אסף אמברם 
שדרוג מושלם לקרפיון: רוטב פלפלים חמוץ מתוק שהופך אותו לתענוג אמיתי

איף משדרגים את הדג הכי פשוט? מתייחסים אליו כמו דג יקר!

 

את פרוסות בדג צורבים היטב, כדי שיקבלו צבע יפה מכל הכיוונים, ואז מבשלים ברוטב פלפלים חמוץ מתוק בהשראת המטבח הסיציליאני ומתקבלת מנה מפתיעה ומרשימה. נכון, יש עצמות, כי זה בכל זאת קרפיון, אבל אם אוכלים בזהירות ההנאה מובטחת.

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 4-5 מנות | רמת קושי: קל

לדג:
8-10 פרוסות קרפיון בעובי 2 ס"מ (עדיף מאזור הזנב)


3-4 כפות שמן זית


מלח

 

לרוטב:
3 כפות שמן זית


6 שיני שום, פרוסות


3-4 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות דקות


חופן שקדים פרוסים, קלויים


חופן חמוציות מיובשות, אוכמניות מיובשות או צימוקים שחורים


חופן קטן זיתים שחורים, מגולענים


2-3 כפות חומץ יין לבן או חומץ תפוחים


כפית סוכר


כוס מים

 

  • מייבשים את פרוסות הקרפיון בעזרת מגבת נייר ומתבלים אותן במלח ושמן זית.
  • מחממים מחבת טפלון מעל להבה גבוהה וצורבים את הפרוסות 2-3 דקות מכל צד, עד הזהבה יפה. מוציאים ושומרים בצד. עושים זאת בשתי נגלות.
  • לרוטב:
  • מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים מעל להבה גבוהה כ-3-4 דקות. מוסיפים את החומץ, האוכמניות, השקדים הפרוסים והזיתים.
  • נותנים לחומץ להתבשל מעט ואז מוסיפים את המים ומעט סוכר. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
  • מניחים את פרוסות הקרפיון על הפלפלים ומוסיפים את המים. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 10 דקות או עד שהדג התבשל לחלוטין.
  • מגישים מיד.

רוצים עוד מתכונים וטיפים של עז תלם? היכנסו אל הבלוג שלו The Kitchen Coach

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10