אוכל
תבשיל דגים, ארטישוק, לימון וניוקי
 תבשיל דגים, ארטישוק, לימון וניוקי   צילום : יח"צ 
השף אביב משה מכין מנת דג חגיגית במיוחד עם ארטישוק, לימון וניוקי, שתהפוך כל ארוחה למשהו מיוחד

רוצים את המתכון לגרסא של רחל בן אלול? לחצו כאן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעה וחצי | 3 מנות | רמת קושי: בינוני

פילה אמנון ללא עצמות ללא עור- 3 יח'


פיסטוק קצוץ- 100 גר'


קמח מצה-50 גר'


חמאה מומסת-75 גר'


ארטישוקים טריים קלופים- 3 יח'


שעועית ירוקה טריה - 200 גר'


ראשי אספרגוס- 6 יח'


פרחים של זוקיני- 6 יח'


ניוקי תפו"א - 300 גר'


כורכום- 1 כף


סלרי ראש קוביות גדולות- 1 יח' גדול


סלרי עלים- 10 יח'


שום שיניים- 15 יח'


שמנת מתוקה-250 מל'


חמאה מומסת-50 גר'

 

  • בסיר שטוח ורחב שמים סלרי ראש ושיני שום מכסים במים ומבשלים עד ריכוך, חצי מהתערובת שמים בבלנדר ללא הנוזל, מוסיפים חמאה מומסת ושמנת וטוחנים לתערובת חלקה.
  • מערבבים כורכום עם מעט מהנוזל שנשאר בסיר ומחזירים לתוך הסיר עם הסלרי והשום.
  • מבשלים ראשי ארטישוק ללא עלים במים עם מעט מלח עד ריכוך , מקררים ומנקים משערות, מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים ,מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  • מחממים מים בסיר עם מלח, מבשלים את ראשי האספרגוס והשעועית הירוקה כחצי דקה ומעבירים למי קרח, מסננים ומעבירים למחבת עם שמן זית מקפיצים קלות ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  • מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח, מבשלים את הניוקי עד שהם צפים למעלה מוציאים, ומעבירים לסיר עם תבשיל הסלרי ושיני שום.
  • במעבד מזון טוחנים פיסטוק וקמח מצה ,מוסיפים חמאה מומסת ,מערבבים היטב ומורחים על הדג , מסדרים את הדג בתבנית עם ניר אפיה וצולים בתנור.
  • להרכבת המנה: לצלחת הגשה מוזגים את הניוקי עם תבשיל הסלרי, שמים רבעי ארטישוק, שעועית ירוקה , ראש אספרגוס, פילה דג צלוי, לצידו כף קרם סלרי ולקישוט פרח קישוא.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10