אוכל
פילה אמנון על פירה תרד וירקות ירוקים
 פילה אמנון על פירה תרד וירקות ירוקים   צילום : יח"צ 
הבשלנית רחל בן אלול מכינה מנת דג מיוחדת, עם פירה תרד טעים במיוחד וירקות מוקפצים

רוצים את המתכון גם לגרסא של אביב משה? לחצו כאן

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעה | 3 מנות | רמת קושי: בינוני

פילה אמנון-3 יח' חתוך לחצי


שום- 3 שיניים קצוצות


מלח


פלפל שחור גרוס


טימין


חמאה


שמן זית


תרד - 1 ק"ג


לימון


בצל לבן- 1 יחי גדול קצוץ


ראשי אספרגוס- 6 יח'


שעועית ירוקה- 200 גר'


ארטישוק- 3 יח'

  • מנקים את התרד , חולטים 10 שניות במים רותחים ומעבירים למי קרח, מקררים היטב מסננים וסוחטים את התרד מהמים.
  • מחממים שמן זית במחבת ומאדים את הבצל הקצוץ עד שקיפות, מוסיפים את השום הקצוץ ממשיכים לאדות עוד כדקה , מוסיפים 2 כפות מי ברז ומאדים עד לאידוי כל הנוזלים, מכניסים לפריזר לקירור.
  • טוחנים בבלנדר את התרד החלוט, הבצל והשום המאודים ומעט מים עד לקבלת קרם תרד חלק, מתבלים במלח.
  • מנקים את הארטישוק מעלים עד שנשאר רק "לב" הארטישוק ומבשלים בסיר עם מים, ומלח עד ריכוך , מקררים ומנקים את "לב" הארטישוק משערות , חותכים לאורכו לשניים.
  • מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח וחולטים את ראשי האספרגוס והשעועית הירוקה, מעבירים למי קרח.
  • מחממים מחבת עם חמאה, מקפיצים קלות את האספרגוס ,שעועית ירוקה ולבבות הארטישוק כל ירק בנפרד ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  • מחממים מחבת נוספת עם שמן זית, מניחים את פילה האמנון מתובל במלח ופלפל שחור תחילה על צידו עם העור עד השחמה והופכים את הפילה לצידו השני.
  • להרכבת המנה: מניחים על הצלחת שעועית ירוקה ,לצידה חצי לב ארטישוק ממולא בפירה תרד, פילה של אמנון, ראש אספרגוס.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10