אוכל
עוגת מרציפן כשרה לפסח
 עוגת מרציפן כשרה לפסח   צילום : ליטל מאירי 
עוגה בחושה רכה וטעימה, בטעם שמזכיר מרציפן. גם כשרה לפסח וגם קלה להכנה, לחג שני או לחול המועד

האמת? לא אכעס עליכם אם תכינו את העוגה הזו כל השנה, ולא רק בפסח. היא כ"כ טעימה, נימוחה, ללא גלוטן וכולם יכולים ליהנות ממנה. חובבי המרציפן יאהבו במיוחד, שכן העוגה מזכירה בטעמה מרציפן.


פסח בעיצומו, אתם יוצאים לטיולים, מבקרים את המשפחה וודאי מחפשים משהו מתוק, טעים וכשר.
והנה המתכון לעוגה קלילה לחג השני.


כהרגלי בקודש, העוגה לא מסובכת להכנה. שניגש לעבודה?

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: קל

1 כוס קמח קוקוס אורגני


1 כוס קמח תירס דק


1/2 כוס קמח שקדים ( אבקת שקדים)


1 שקיק אבקת אפייה


1 כוס סוכר לבן


200 מ"ל ( מיכל) יוגורט 3%


200 מ"ל ( באותו מיכל של היוגורט) שמן קנולה


1 כוס מחית תפוחים ללא סוכר


1 כוס מים קרים


2 ביצים בטמפ' החדר

 

לזיגוג:
חופן שקדים לא מלוחים


2 כפיות דבש


2 כפיות סוכר

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים בקערה את 3 סוגי הקמחים בעזרת מטרפה ( על מנת לאוורר את הקמחים) ומוסיפים את אבקת האפייה ואת הסוכר.
  • מוסיפים את המצרכים הרטובים ומערבבים. לא לערבב יתר על המידה.
  • בקערית ניפרדת, שוברים את הביצים, טורפים אותן ומוסיפים לבלילה.
  • מטמיעים את הביצים בבלילה. שוב, לא לערבב יותר מידי שכן העוגה תצא דחוסה.
  • מעבירים לתבניות משומנות, מפזרים מעל את הסוכר, הדבש והשקדים ואופים בתנור כ-35-40 דקות, תלוי בסוג התנור ועוצמתו.

 

 

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגת פרג כשרה לפסח.


רוצים עוד מתכונים לפסח? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10