אוכל
מימונה אחרת • ממתקים אסייתים לחג המתוק
 אננס מטוגן   צילום : אפיק גבאי 
רוצים לגוון קצת את שולחן המימונה שלכם? הממתקים האסייתים האלה יוסיפו המון צבע וטעם לחגיגה
גלידה מטוגנת אפיק גבאי

סוג מתכון: חלבי/פרווה (תלוי בגלידה)| זמן הכנה כולל: חצי שעה | כמות מנות: 8 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

8 כדורי גלידה קפואה מאוד


חצי כוס קמח


חצי כפית סוכר


שמן לטיגון עמוק


1 כפית תמצית וניל


בקבוק בירה לבנה

אופן הכנה:

 

  • מכינים מבעוד מועד - 8 כדורי גלידה ומכניסים אותם להקפאה- חשוב מאוד שהגלידה תהיה קפואה מאוד.
  • בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם הסוכר.
  • מוסיפים בירה עד קבלת עיסה חלקה ללא גושים לא דלילה מדי ולא סמיכה מדי.
  • מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
  • נועצים על קיסמים את כדורי הגלידה.
  • טובלים היטב בכל הכיוונים בבלילה המוכנה ומכניסים לשמן הרותח לטיגון עד שהבלילה זהובה.
  • מגישים מיד.

 

 

כדורי קוקוס בציפוי שוקולד אפיק גבאי

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה כולל: שעה | 8 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

לבלילה:
1 פחית חלב קוקוס או קרם קוקוס


50 גר חמאה


4 כוסות קוקוס טחון


200 גרם שוקולד לבן

 

לציפוי
300 גרם שוקולד מריר


2 כפות שמן לדילול השוקולד


100 גרם שוקולד לבן

 

אופן הכנה:

 

 

  • מרתיחים בסיר גדול קרם קוקוס או חלב קוקוס וחמאה.
  • מוסיפים שוקולד לבן ומערבבים.
  • לאחר קבלת מרקם חלק מוסיפים את הקוקוס הטחון ומערבבים שוב עד קבלת תערובת אחידה
  • יוצרים מהבלילה כדורים גדולים.
  • חוצים כל כדור לחצי מניחים על מגש ומכניסים להקפאה למשך חצי שעה לפחות

 

 

לציפוי:

  • ממיסים את השוקולד בסיר.
  • מצפים את חצי הכדורים בציפוי השוקולד ומכניסים חזרה למקפיא למינימום רבע שעה לפני ההגשה.

 

 

סושי פירות בזיגוג שוקולד אפיק גבאי

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 8 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:


1 קילו אורז סושי


500 מל' חומץ סושי


אננס


אפרסק


תותים


או כל פרי לבחירתכם


שוקולד מריר

אופן הכנה:

  • בסיר גדול שמים 4 כוסות אורז עם 4 כוסות מים ומבשלים למשך 20 דקות.
  • לאחר שהאורז התבשל,מכינים קערה גדולה ושופכים אליה את האורז המבושל ואת החומץ.
  • מערבבים עד קבלת עיסה דביקה.
  • ממיסים את השוקולד בסיר קטן.
  • חותכים את הפירות לחתיכות דקות וארוכות.
  • על מחצלת גלגול סושי משטחים שכבה עבה של אורז.
  • מזלפים שוקולד על האורז עצמו ומסדרים את הפירות .
  • מגלגלים את הסושי בתנועות חזקות תוך שימת לב שהרול מהודק היטב.
  • מזלפים שוקולד מעל הרול המוכן.
  • חותכים את הרול לחצי.
  • מניחים את שני החצאים זה ליד זה וחותכים ל-4 עיגולים שווים בגודלם.
  • מניחים על צלחת ומקשטים בפירות.

 

 

אננס מטוגן אפיק גבאי

סוג מתכון: פרווה/חלבי | זמן הכנה כולל: חצי שעה | 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

4 חתיכות אננס חתוך עגול


1 כוס קמח לבן


1 כוס קמח תופח


חצי כוס ביצים


1כוס חלב או מים


פקאן טחון


סירופ מייפל

אופן הכנה:

 

  • בקערה שמים את הקמח ביצים ואת החלב או המים מערבבים היטב עד לקבלת בלילה סמיכה.
  • טובלים את האננס בבלילה.
  • ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב.
  • לקשט עם פקאן טחון גס ולזלף עם סירופ מייפל.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10