אוכל
עוגיות שקדים ענקיות
 עוגיות שקדים ענקיות   צילום : ליטל מאירי 
עוגיות רכות וטעימות בטעם עדין של שקדים שמכינים בקלות, שגם הילדים יאהבו!

בטח נישאר לכם קמח שקדים מפסח ואתם תוהים מה לעשות איתו. גם אם אין לכם קמח שקדים, כדאי לכם מאוד לקנות. יש המכירים אותו בשמת אחרים: אבקת שקדים או שקדים טחונים, אך זה אותו דבר.


אני אוהבת מאוד להשתמש בקמח הזה. קל ונוח לעבודה ודומיננטי בטעמו.


הכנתי עוגיות נפלאות, רכות, נימוחות וטעימות מאוד. הן ענקיות בגודלן וכיף לטבול אותן בקפה. והילדים בטוח יאהבו, שכן הן גדולות ומיוחדות בטעמן.


העבודה קלה ואין הרבה כלים ללכלך. אז...חזרה נעימה לשגרה !

סוג מתכון: חלבי/פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 10-11 עוגיות גדולות | רמת קושי: קל

3/4 כוס קמח שקדים


3/4 כוס קמח לבן


3/4 כוס סוכר לבן


1/4 כוס סומסום


1/4 כוס שמן קנולה


1/4 כוס חלב ( אפשר חלב סויה אם רוצים גרסת פרווה)


1 ביצה בטמפ' החדר

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מנפים את הקמח הלבן לקערה. מוסיפים את קמח השקדים, את הסוכר ואת הסומסום ומערבבים.
  • מוסיפים את השמן ואת החלב ולבסוף את הביצה. מערבבים היטב לכדי עיסה אחידה.
  • לא צריך ליצור כדורים מדוייקים: על גביי נייר אפייה שמונח על התבנית שמים בעזרת 2 כפות כמה חופנים מהעיסה. יש לרווח מעט שכן העוגיות מתפשטות.
  • אופים כ-20 דקות, תלוי בסוג התנור ועצמתו. העוגיות מוכנות כאשר הן משחימות מעט ומתקשות. לא לחכות שיתקשו לחלוטין בתנור, הם ימשיכו להתקשות אחרי הקירור

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגת מרציפן כשרה לפסח.


רוצים עוד מתכונים לעוגיות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10