אוכל
עוגת אננס הפוכה • מתכון מתוך סופר שי-לי
 עוגת אננס הפוכה   צילום : נועם פריסמן 
עוגה ביתית וטעימה במיוחד, עם אננס מתוק-חמוץ שהופך אותה לעסיסית במיוחד. אופים, הופכים ויש לכם עוגה מושלמת

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | תבנית עגולה 26 ס"מ | רמת קושי: קל

לבסיס:
30 גרם חמאה רכה


1/4 כוס דחוסה (50 גרם) סוכר חום כהה


1 קופסת שימורי אננס


לעוגה:
100 גרם חמאה רכה


3/4 כוס (150 גרם) סוכר


1 כפית תמצית וניל


2 ביצים


1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח תופח


4 כפות (180 גרם) יוגורט כבשים


1/4 כוס (60 מ"ל) מנוזל האננס

מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הבסיס:
  • מורחים את נייר האפייה בחמאה רכה ומפזרים סוכר חום בשכבה אחידה.
  • מסדרים עיגול אננס במרכז וסביבו 6-5 עיגולים.
  • את האננס שנשאר חותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ ושומרים לבלילה עצמה.

מכינים את העוגה ואופים:
  • מערבלים חמאה, סוכר ותמצית וניל במיקסר עם וו גיטרה לתערובת קרמית.
  • מוסיפים ביצים אחת- אחת, עד שהן נבלעות בתערובת.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים לסירוגין קמח ויוגורט ולבסוף את מיץ האננס מערבלים לתערובת אחידה.
  • יוצקים את התערובת על האננס ומחליקים. את קוביות האננס מפזרים מעל התערובת.
  • אופים בתנור החם 55-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב.
  • מעבירים סכין בין דפנות התבנית לעוגה והופכים על צלחת הגשה.
  • שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10