אוכל
קאפקייקס קוקוס וריבת שסק ליום העצמאות
 קאפקייקס קוקוס וריבת שסק   צילום : ליטל מאירי 
קאפקייקס רכים, עסיסיים וחגיגיים עם ריבת שסק ביתית שמכינים בקלות. הכי מתאים לעונה של יום העצמאות

יום העצמאות חל השבוע ואנו נצא נרגשים לחגוג ולשמוח עד אור הבוקר: דגלים, פטישים, שירים והופעות- 68 שנים של עצמאות כחול לבן!


למחרת רבים יצאו לפיקניקים ול 'על האש' והפארקים יהיו מלאים בחוגגים. אני דאגתי לכם לקינוח טעים ומיוחד, פרווה כמובן, שתוכלו לאכול אחרי האוכל. עוגה אישית, לא מתוקה במיוחד וגם לא "כבדה" ומכילה בתוכה את פרי העונה- השסק הטעים. השילוב של הקוקוס והשסק- נהדר.


לצורך הכנת הקאפקייקס יש להכין ריבת שסק. הכנת הריבה קלה.

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 11 קאפקייקס | רמת קושי: בינוני

לריבה:
400 גרם שסק


3/4 כוס סוכר לבן


לקאפקייקס:
3/4 כוס קמח לבן


1 כוס קמח קוקוס אורגני


1 שקיק אבקת אפייה


1/3 כוס סוכר לבן


1/3 כוס שמן קנולה


1 כוס חלב סויה


3/4 כוס ריבת שסק שהכנו


1/4 כוס מים


2 ביצים בטמפ' החדר

מכינים את הריבה:

 

  • חותכים את השסק לרבעים ומוציאים את הגלעינים. משאירים 2-3 גלעינים בצד. חלק מהקליפות מסירים, אך לא את הכל.
  • בסיר שמים את השסק, את הסוכר ואת ה 2-3 גלעינים. מתחילים עם אש בינונית וכשמתחיל לרתוח, מנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה, ממשיכים בבישול איטי ומערבבים מידי פעם.
  • השסק הפריש נוזלים ועם הבישול, הנוזלים מצטמצמים. זה לוקח כשעה וחצי- שעתיים.
  • כאשר הפרי מסמיך ויש מעט נוזל סמיך, יש לכבות את האש ולצנן את הריבה. להוציא את הגלעינים ולזרוק אותם.
  • באם לא משתמשים בריבה להכנת הקאפקייקס באותו היום- יש לשמור בצנצנת מעוקרת. אם משתמשים באותו היום- יש לצנן.
מכינים את הקאפקייקס:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מנפים קמח לבן ואבקת אפייה לקערה ומוסיפים את קמח הקוקוס ואת הסוכר.
  • מערבבים ומוסיפים את החומרים הרטובים: שמן, חלב סויה, ריבה ומים. מאחדים לכדי עיסה אחידה. לא לערבב יתר על המידה.
  • לקערית נפרדת שוברים וטורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת העוגה, מטמיעים לתערובת. שוב, לא לערבב יותר מידי.
  • על גבי תבנית אפייה מסדרים 11 תבניות קאפקייקס וממלאים אותן בעיסת העוגה.
  • אופים כחצי שעה, עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא עם פירורים לחים עליו.

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגיות שקדים ענקיות.


רוצים עוד מתכונים לעוגיות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10