אוכל
דג על מצע ירקות בתנור • מתכון מתוך סופר שי-לי
 דג על מצע ירקות בתנור   צילום : נועם פריסמן 
ארוחה שלמה, מהירה וטעימה: פילטים עסיסים של דג עם ירקות בתנור, שמכינים כמעט בלי עבודה

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 4 מנות | רמת קושי: קל

2 דגי לברק קטנים, מפולטים ל-4 פילטים במשקל 100 גרם כל אחד


1/2 שקית (400 גרם) שעועית ירוקה עדינה קפואה


1 פלפל אדום גדול, חתוך בעובי 2 ס"מ


1 פלפל צהוב גדול, חתוך בעובי 2 ס"מ


1 בצל סגול, פרוס לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ


20 עגבניות שרי (מומלץ להשאיר אותן באשכולות)


1/3 כוס זיתי קלמטה שחורים מגולענים


1/4 כוס יין לבן יבש


4 כפות שמן זית


תבלין שום עשבי תיבול


2 גבעולי תימין טרי


מלח גס ופלפל שחור גרוס


קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון


רבעי לימונים להגשה

  • מוציאים את הדגים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מניחים בתבנית שעועית ירוקה, פלפל אדום, פלפל צהוב, בצל סגול, עגבניות וזיתים, יוצקים יין לבן ו-2 כפות שמן זית, מתבלים בתבלין שום עשבי תיבול, מלח ופלפל ומערבבים.
  • אופים בתנור החם 20 דקות (אם אוהבים את הירקות יותר רכים אפשר לאפות עוד 5 דקות).
  • מניחים את הדגים על הירקות כשהעור כלפי מטה.
  • מפזרים על הדגים קליפת לימון, מזלפים את שאר שמן הזית ומתבלים בתבלין שום עשבי תיבול, מלח ופלפל.
  • מחזירים לתנור ואופים 12-10 דקות עד שהדגים מוכנים.

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10