אוכל
פרחי תפוחי עץ • מתכון מתוך סופר שי-לי
 פרחי תפוחי עץ   צילום : נועם פריסמן 
מכירים את הקינוח הקלאסי של תפוחי עץ אפויים? הנה גרסה משודרג וטעימה במיוחד

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה | 12 פרחים | רמת קושי: בינוני

5 תפוחים פינק ליידי בינוניים


1 ליטר מים רותחים


1 כף מיץ לימון


1 כף גדושה סוכר


1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מקמח מלא, מופשרים לילה במקרר


4 כפות דבש


תרסיס שמן


אבקת סוכר להגשה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
  • מערבבים בסיר בינוני מים רותחים, מיץ לימון וסוכר.
  • בעזרת סכין חדה חוצים כל תפוח ומגלענים. פורסים כל חצי לפרוסות דקות בעובי 2 מ"מ ומעבירים מיד למים.
  • מבשלים את התפוחים דקה-שתיים במים הרותחים עד מתחילים להתרכך. מסננים ומצננים.
  • מערבבים בקערית דבש עם 2 כפות מים.
  • מתיזים על עלה פילו תרסיס שמן ומקפלים לשניים כך שמתקבל מלבן ארוך של פילו. מברישים בדבש ומקפלים שוב למלבן צר.
  • מברישים את מלבן הפילו בדבש ומניחים את פרוסות התפוחים בחפיפה בחלק העליון של פס הפילו כשצידם העגול עם הקליפה כלפי מעלה.
  • מקפלים את הפילו בחלק התחתון, ללא התפוחים כדי שהגובה הפס יתאים לגובה תבנית השקעים.
  • מגלגלים לפרח. מניחים בתבנית ומועכים מעט כדי שהפרח ישב טוב בשקע.
  • אופים בתנור החם כ-25 דקות עד שהתפוחים והבצק זהובים.
  • זורים אבקת סוכר ומגישים.

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10