אוכל
עוגת צ'וקולינס • מתכון מתוך סופר שי-לי
 עוגת צ'וקולינס   צילום : נועם פריסמן 
שוקולד, ריבת חלב וגבינה - אין יותר מושלם מהשילוב הזה. עוגה ארגנטינאית שהיא שדרוג מושלם לעוגת הביסקוויטים, שכולם יאהבו

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: 25 דקות | תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ | רמת קושי: קל

1 צנצנת (400 גרם) ריבת חלב


1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת 30% בטעם טבעי, בטמפ' החדר


2 כפיות קפה נמס מגורען


1/2 כוס (120 מ"ל) מים פושרים


1 חבילה קטנה (250 גרם) ביסקוויטים בטעם שוקולד


לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות


1/2 מיכל (120 מ"ל) שמנת מתוקה

 

מכינים את המלית:

  • מערבבים בקערה ריבת חלב וגבינת שמנת עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  • במידת הצורך טורפים במטרפה ידנית כדי שלא יהיו גושישי גבינה.

מכינים את תערובת הקפה:

  • בקערה נפרדת מערבבים קפה נמס ומים פושרים עד להמסה.

מרכיבים את העוגה:

  • אם אתם רוצים עוגה שתישלף מהתבנית במלואה - יש לרפד את התבנית בניילון נצמד לפני הרכבת העוגה, ולהקפיא את העוגה אחרי ההרכבה, כדי להוציאה שלמה לפני הציפוי. ואפשר גם פשוט להרכיב אותה בתוך תבנית שאינה מרופדת בניילון נצמד, לצפות ברוטב שוקולד, ולהוציא ממנה בהגשה חתיכה-חתיכה.
  • טובלים את הביסקוויטים בתערובת הקפה כ-2 שניות מכל צד עד. מסדרים בתבנית בשכבה אחת (במידת הצורך שוברים ביסקוויטים כדי לרפד את כל התבנית). מורחים מעל 1/4 מהמלית בשכבה אחידה.
  • מכסים בשכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים ומורחים מעל ב-1/4 מלית.
  • חוזרים על הפעולה עוד פעמיים - לקבלת 4 שכבות של ביסקוויטים ו-4 שכבות של מלית. מכסים בניילון נצמד שנחתך ונשלף בקלות ומעבירים למקרר או למקפיא ל-4 שעות להתייצבות.
  • מכינים את הציפוי ומצפים את העוגה: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי). מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לתערובת חלקה.
  • במידה והתבנית מרופדת בניילון נצמד מחלצים את העוגה הקפואה מהניילון ומניחים בצלחת מאורכת. במידה והתבנית אינה מרופדת בניילון נצמד משאירים את העוגה בתבנית.
  • יוצקים את הציפוי על העוגה ומחליקים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10