אוכל
עוף בנוסח ישראלי • מתכון מתוך סופר שי-לי
 עוף בנוסח ישראלי   צילום : נועם פריסמן 
אחת המנות האהובות במטבח הישראלי: עוף ברוטב של יין לבן, מיץ תפוזים ומשמשים מיובשים, בהשראת רות סירקיס

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעתיים | 6 מנות | רמת קושי: קל

6 ירכי עוף טריות


1/2 כוס מיץ תפוזים


1/2 כוס יין לבן יבש


3 כפות שמן זית


1 כפית פפריקה


מלח ופלפל שחור גרוס


1 בצל גדול פרוס לעיגולים בעובי 1 ס"מ


1 גבעול סלרי פרוס בעובי 1 ס"מ


1 גזר גדול פרוס בעובי 1 ס"מ


10 משמשים מיובשים

  • מערבבים בקערה גדולה מיץ תפוזים, יין לבן, שמן זית, פפריקה, מלח ופלפל.
  • מוסיפים עוף, בצל, סלרי, גזר ומשמשים, מערבבים ומשרים כשעה בטמפ' החדר.
  • אפשר גם להשרות יום מראש בקערה מכוסה בניילון נצמד במקרר (ואז יש להוציא את העוף מהמקרר כשעה לפני האפייה כדי שיגיע לטמפ' החדר).
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומעליו נייר אפייה.
  • מניחים את העוף בתבנית ומפזרים מעליו את הירקות.
  • אופים בתנור החם 40 דקות. הופכים את העוף ואופים עוד 40 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10