אוכל
סלט סושי ואנטריקוט בכוסות • מתכון מתוך סופר שי-לי
 סלט סושי ואנטריקוט בכוסות   צילום : נועם פריסמן 
דרך מקורית וקלה להכין גרסא ביתית של סושי, בתוספת פרוסות בקר, לארוחה מלאה וטעימה במיוחד

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 45 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 8 מנות | רמת קושי: בינוני

לאורז:
2 כוסות אורז עגול לסושי שטוף ומסונן היטב


1/2 2 כוסות מים חמים


לתיבול האורז:
1/3 כוס (80 מ"ל) חומץ אורז


2 כפות סוכר


1 כפית מלח


לבשר:
1 סטייק מיושן של אנטריקוט במשקל 400 גרם


2 כפות שמן זית


מלח ופלפל שחור גרוס


לירקות:
3 מלפפונים בינוניים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ


1 גבעול בצל ירוק (החלק הלבן והירוק) פרוס לעיגולים דקים


1 שן שום קצוצה דק


1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק


1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק


1 כף שומשום


1 כף רוטב סויה


1 כף חומץ אורז


1 כף מיץ לימון

מוציאים את הסטייק מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
מכינים את תיבול האורז:

 

  • מערבבים בקערה חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס.

 

 

מכינים את האורז בקיי קוק:

 

  • מניחים את האורז בקיי קוק, יוצקים מים חמים ומבשלים 15 דקות בקיי קוק עד שהאורז מוכן.
  • מצננים 15 דקות.
  • מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את תערובת תיבול האורז ומערבבים.
  • מכסים במגבת לחה ומצננים שעה.

 

 

או מכינים את האורז בסיר רגיל:

 

  • מניחים את האורז בסיר, יוצקים מים חמים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה בכיריים 18 דקות.
  • באמצע הבישול מערבבים את האורז פעם אחת.
  • מצננים 15 דקות.
  • מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את תערובת תיבול האורז ומערבבים.
  • מכסים במגבת לחה ומצננים שעה.

 


מכינים את הבשר:

 

  • מורחים את הסטייק בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  • מלהיטים מחבת כבדה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהסטייק שחום.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הסטייק עוד כ-2 דקות מכל צד לדרגת מדיום.
  • ממתינים כ-2 דקות. פורסים את הסטייק לפרוסות דקות.

 

 

מכינים את הירקות ומרכיבים את הסלט:

 

  • מניחים בכל כוס כ-3 כפות אורז דביק.
  • מערבבים בקערה את חומרי הירקות.
  • מניחים 2 כפות מתערובת הירקות על האורז, ומעל נתחי אנטריקוט ומגישים.

 

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10