אוכל
לחמעג'ון טורקי
 נשנוש שהוא ארוחה. לחמעג'ון טורקי   צילום : דרור כץ 
מאפה בצק דק ופריך עם בשר טחון ומתובל הוא שילוב נפלא בין מנה עיקרית לנשנוש. מסעדת פאשה בת"א חולקת איתנו את המתכון המנצח שלה ללחמעג'ון טורקי כמו שצריך

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 10 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

1/2 קילו קמח עם שמרים


300 גרם בשר בקר טחון


100 גרם פטרוזיליה


2 פלפל אדום


4 עגבניות קטנות


1 בצל בינוני


חופן פטרוזיליה, קצוץ


כפית מלח, שטוחה


1/4 כפית פלפל שחור, טחון


כפית שטוחה פפריקה


אופן הכנת הבצק:

  • מוסיפים לקמח השמרים 3 כוסות מים פושרים ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
  • מניחים את הבצק בצד, עדיף מכוסה במגבת, עד להכפלת הנפח - מקסימום שעה.
  • טוחנים את הירקות במעבד מזון ומתבלים עם פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור ומעט כמון (לפי הטעם).
  • לאחר שהבצק תפח, מכינים ממנו כדורים של 40 גרם (כדור פינג-פונג) ומרדדים כל אחד מהם לפיתה קטנה ושטוחה.
  • מוסיפים את הבשר הטחון לתערובת הירקות, מערבבים היטב ומסננים מנוזלים מיותרים.
  • מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • מורחים על כל פיתה מעט שמן זית, ומניחים מעליה את תערובת הבשר במידה שתספק אתכםץ
  • מכניסים לתנור ואופים במשך 6 דקות (מומלץ לאפות על אבן שמוט או בטאבון עצים).
  • מוציאים מהתנור, מפזרים מעל מעט פטרוזילים - ומגישים.
  • מומלץ לאכול עם טחינה טרייה. 

המתכון באדיבות מסעדת פאשה הטורקית, רחוב הארבעה 8, תל-אביב. ובכל יום שישי גם בקניון עזריאלי תל-אביב.

מחפשים עוד מתכונים עם בשר? נסו את אלה:

כנפיים צלויות בסגנון אסייתי

ספיחה: הגרסה הסורית ללחמעג'ון

נקניקייה על מקל עטופה בפנקייק

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10