אוכל
פילה לברק בקראסט טחינה ושקדים • מתכון מתוך סופר שי-לי
 פילה לברק בקראסט טחינה ושקדים   צילום : נועם פריסמן 
ארוחה מהירה, טעימה, ובריאה: פילה דג עסיסי עם טחינה ושקדים. כל מה שצריך זה סלט ליד

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 4 מנות | רמת קושי: קל

2 דגי לברק קטנים, מפולטים ל-4 פילטים במשקל 100 גרם כל אחד, עם העור


לתערובת הטחינה:
3 כפות טחינה גולמית


2 כפות מיץ לימון


1 כף שמן זית


מלח ופלפל שחור גרוס


לתערובת השקדים:
100 גרם שבבי שקדים


2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק


קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון


מלח ופלפל שחור גרוס


להגשה:
רבעי לימון


  • מוציאים את הדגים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מערבבים בקערה טחינה גולמית, מיץ לימון ושמן זית למשחה סמיכה.
  • בקערה אחרת מערבבים שקדים, פטרוזיליה, קליפת לימון ומתבלים במלח ופלפל.
  • מניחים את הדגים בתבנית כשהעור כלפי מטה, מתבלים במלח ופלפל, מורחים את הדגים בתערובת הטחינה, מניחים מעל את תערובת השקדים ומהדקים.
  • אופים בתנור החם 12-10 דקות עד שהשקדים זהובים והדגים מוכנים.

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10