אוכל
חגיגה רומנית: קבב רומני עם רוטב שום
 קבב רומני מנתחי בשר מובחרים   צילום : יח"צ 
לכבוד המשחק של רומניה מול שוויץ, קבלו הישר מהמטבח הרומני - קבב עסיסי עם רוטב שום שהולך נהדר לצד פלחי תפוחי אדמה בתנור

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לקבב:

1 ק"ג בשר צוואר טרי

500 גרם בשר שפונדרה טחון דק

שיני שום מחצי ראש שום, מנוקות וכתושות

כף פלפל שחור טחון

כף מלח

30 גרם סודה לשתיה

 

אופן הכנה:

  • טוחנים את הבשר טחינה גסה (ניתן לבקש מהקצב).
  • מוסיפים את השום, הפלפל, המלח והסודה ומערבבים.
  • מעבירים למיקסר ומערבבים באמצעות וו לישה במשך כרבע שעה.
  • מעבירים למקרר למספר שעות.

 

מצרכים לרוטב השום:

שיני שום משני ראשי שום, מנוקות וכתושות

רבע כוס מי סודה

רבע כוס חלב (או שמנת צמחית)

4 כפות חומץ טבעי

מלח לפי הטעם

  • מעבירים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
  • מעבירים לכלי סגור ושומרים בקירור עד להגשה.

 

הכנת המנה:

  • מוציאים את הבשר מהמקרר ומניחים לו להגיע לטמפרטורת החדר.
  • צרים באמצעות ידיים רטובות קציצות מהבשר וצולים על גריל פחמים או מחבת חמה מאוד משני הצדדים, עד שהבשר עשוי עד למרכז הקציצה.
  • מגישים מיד עם רוטב השום.

 

עוד מתכוני בשר מעולים:

רולדת בשר עם פטריות

ביסוני מלאווח עם נקניקיות

מתכון למפרום

מתכון לחמין - צ'ולנט

גלילות חזה עוף ממולאות

שיפודי נקניקיות לילדים

כרובית במילוי בשר טחון

שיפודי בשר עם פירה כרובית

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10