אוכל
סוד ירושלמי: שיפוד שקדי עגל של "מוריס"
 שיפוד שקדי עגל   צילום : אנטולי מיכאלו 
שיפוד שקדי העגל של מסעדת מוריס הירושלמית הוא סוד מוכר בעיר הבירה. קבלו את המתכון לשיפוד האגדי, שכל אחד יכול להכין בבית

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: חצי שעה | 4 מנות | רמת קושי: קל

800 גר שקדי עגל נקיים משומן


8 שיפודי ברזל/ עץ רחבים


מלח פלפל


מיץ מלימון אחד

  • מבעירים פחמים על מנגל (אם אין גם מחבת ברזל יצוק עושה את העבודה).
  • חותכים את שקדי העגל לקוביות 3 ס"מ על 3 ס"מ.
  • משפדים את הבשר על השיפודים.
  • מתבלים במלח ופלפל גרוס.
  • צולים 4 דק מכל צד.
  • כשמורידים את השיפוד מהמנגל מיד מזלפים עליו מעט מיץ לימון לתת ניגוד לשומניות של השקדים.
  • מגישים עם סלט עשבי תיבול חמצמצים וזיתי קלמטה להשלים את חגיגת המאזט הירושלמי.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10