אוכל
עוגת קקאו ואפרסקים
 עוגת קקאו ואפרסקים   צילום : ליטל מאירי 
עוגה שהילדים יאהבו לאכול ואפילו להכין יחד איתכם: שילוב של קקאו ואפרסקים בעוגה שוקולדית ועסיסית

החופש הגדול פה והילדים כבר מטפסים על הקירות? מה דעתכם להכין איתם עוגות? מבטיחה לכם שהם יאכלו בהנאה את מה שהכינו, ואף ירצו לאפות לחברים ולסבתות. אגב הכנה, אתם תוכלו ללמדם על סוגי המרכיבים, על מוצק ונוזל, חימום, טמפ', כימיה בין המוצרים. מה מתפיח את העוגה, מידות שונות של כוסות מדידה- בקיצור, תלמדו אותם תוך כדי הנאה!


העוגה הבאה טעימה מאוד, מתוקה ונימוחה וקלה להכנה. הילדים יטרפו אותה וזה הבטחה. (והם גם יאכלו פרי!)

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 50 דקות| 2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: קל

2 כוסות קמח רגיל


שקיק אבקת אפייה


2 כפות אבקת קקאו


3/4 כוס סוכר חום בהיר


100 גרם חמאה (חבילה)


1/4 כוס סילאן


1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38%


3/4 כוס חלב


1 אפרסק חתוך לקוביות קטנות


2 ביצים בטמפ' החדר


לציפוי:

1 שקיק אבקת סוכר


כף קקאו ממותק


1 כף חלב


1 אפרסק חתוך לקישוט

 

 

  • ממיסים את החמאה במיקרו בפולסים קצרים עד להמסה. מערבבים מידי פעם על מנת להמיס את הכל. שמים בצד על מנת שיתקרר.
  • בינתיים חותכים את האפרסק לקוביות קטנות.
  • מחממים תנור ל 180 מעלות.
  • מנפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הקקאו לקערה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
  • בקערה ניפרדת שמים את המרכיבים הרטובים: חמאה מומסת, סילאן, שמנת מתוקה להקצפה, חלב וביצים ומערבבים.
  • מאחדים בין הקערות: מוסיפים בהדרגה את תערובת המרכיבים הרטובים לקערה עם הקמח ומערבבים עד לאיחוד הכל. לא לערבב יתר על המידה.
  • מוסיפים את האפרסק ומטמיעים אותו בבלילה.
  • מעבירים את הבלילה לתבניות. ניתן לשים מעט סילאן על העוגות לפני הכניסה לתנור.
  • אופים בתנור כ-40 דקות. העוגות מוכנות כאשר קיסם יוצא עם מעט פירורים לחים.
  • מצננים ומכינים את הזיגוג ע"י עירבוב של אבקת סוכר עם קקאו ועם חלב ויוצקים מעל העוגות. חותכים אפרסק לקישוט.

 

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגת חמאת בוטנים ובננות.


רוצים עוד מתכונים לעוגיות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10