אוכל
קריספי אש: מתכון לצ'יפס החריף של מסעדת Black
 פריך, טעים וקצת חריף. הצ'יפס החריף של ה- Black   צילום : יורם אשהיים 
לכבוד יום הצ'יפס הבינלאומי צחי בוקששתר חושף את המתכון לצ'יפס החריף של מסעדת Black: פריך, טעים, קצת חריף והכי ממכר שאפשר

הצ'יפס של ה- Black הוא שחיתות ממכרת, והדרך להכין את אבקת התיבול שלו היא די פשוטה. התיבול מתאים לכל כמות של צ'יפס, רק חשוב לשמור את האבקה בצנצנת בצד ולהגיש חלק עם וחלק בלי - כדי שגם הקטנים יוכלו לנשנש בכיף.

מצרכים:

 

100 גרם בצל מטוגן


1/4 כפית מלח


כף אבקת צ'ילי חריפה או יותר לפי הטעם


100 גרם פפריקה מתוקה


2 כפות אבקת שום


אופן הכנה:

  • טוחנים בבלנדר מכוסה את כל המצרכים ושומרים בצנצנת.
  • מכינים את הצ'יפס באחת מהדרכים הבאות:
    1. מכינים שמן עמוק ומטגנים בו צ'יפס קפוא 4-5 דקות.
    2. ח
    ותכים תפוחי אדמה צהובים לצ'יפס, שוטפים במים קרים, מצננים ומסננים. מטגנים בשמן עמוק בחום נמוך 5 דקות, מצננים שוב ומטגנים בחום גבוה עוד 5 דקות. 
    3. חותכים תפוחי אדמה צהובים לצ'יפס, מניחים במים קרים,מרתיחים, מכבים את הלהבה ומצננים במים. מסננים בעדינות ומייבשים על מגבת. מטגנים בחום גבוה 5 דקות.
  • את הצ'יפס החם, אחרי הטיגון, סופגים מעט בנייר סופג בקערה. מרחיקים את הנייר, בוזקים מעט מלח ובנדיבות מהאבקה. מערבבים בהקפצה ומגישים מייד.


 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10