אוכל
הכי צרפתי שיש: חמישה מתכונים צרפתיים מנצחים
לכבוד יום העצמאות הצרפתי, קבלו את חמשת המתכונים הצרפתים המנצחים שלנו, שיהפכו את סוף השבוע הקרוב לחגיגה אמיתית

כשמדברים על אוכל קלאסי, כמעט תמיד מגיעים למטבח הצרפתי. האבות המייסדים של הקולינריה הצרפתית נחשבים היום לגאונים, אלו שהמציאו שיטות בישול שלא היו נהוגות קודם לכן ועד היום משתמשים בתורתם. המטבח הצרפתי אוהב חמאה, שמנת וחיבורים בין מנות קלאסיות לרטבים כבדים. היום, כמו בכל העולם, יש מגמה של אוכל טבעי ובריא יותר: חומרי גלם טבעיים, פחות משחקים עם טעמים ומתן כבוד לאוכל בצורתו הטבעית. ויחד עם זאת, כשבונים טופ-5 של מאכלים צרפתיים, לא מוותרים על הפנתאון:

גוז'ארים - פחזניות צרפתיות מלוחות

גוז'ארים קרן ביטון כהן

ישראל אהרוני עם הנשנוש הצרפתי המושלם: גוז'ארים - פחזניות צרפתיות מלוחות ועשירות עם המון גבינה, שאפשר להגיש לצד סלט ירוק ברוטב ויניגרט >> לחצו כאן

בגט צרפתי

בגט דניאל לילה

כמו הצ'יפס, גם הבגט הפך להיות שם נרדף למאכל צרפתי. הצרפתים נוהגים לאכול רבע ממנו לארוחת בוקר, עם מעט חמאה ומלח. אנחנו קוראים לזה "ארוחת בוקר של אלופים". וגם אתם יכולים להכין בגט צרפתי אמיתי בבית עם 4 מצרכים, רבע שעה של עבודה (נטו) והתוצאה תהיה ממכרת עם מעטה פריך ופנים רך ומענג. למתכון >> לחצו כאן

ביף בורגיניון

ביף בורגיניון דניאל לילה

ישראל אהרוני מכין מנה צרפתית קלאסית שמגיעה מאזור בורגנדי, שם אוהבים במיוחד לבשל עם יין. התבשיל שלנו - ביף בורגיניון ייעשה עם נתח בשר בבישול ארוך עם בצלים, פטריות, גזרים וכמובן הרבה יין, אותו נגיש לצד פירה קטיפתי. למתכון >> לחצו כאן

קרואסון שוקולד כמו בפריז

קרואסון שוקולד שחר פליישמן

קרואסון, המאפה הצרפתי המפורסם ביותר, קרוי על שם צורתו: סהר בצרפתית. בישראל, נהוג להכין אותו עם המון חמאה, שוקולד וסוכר. בצרפת, תתקלו דווקא בגרסה פחות מתוקה. הנס וגלית ברטלה, זוג הקונדיטורים הידוע, משתפים אותנו במתכון קלאסי למאפה השמרים המפורסם בתבל. למתכון >> לחצו כאן

קרפ צרפתי עם שוקולד אגוזים

קרפ שוקולד אריאל שרוסטר

איילת הירשמן עם מתכון ביתי וקליל לקרפ צרפתי עם ממרח שוקולד-אגוזים ותותים טריים מעל, בדיוק כמו בדוכני הרחוב בפריז. למתכון >> לחצו כאן

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10