אוכל
סלט טאבולה כרובית מהיר • מתכון מתוך סופר שי-לי
 סלט טאבולה כרובית מהיר   צילום : נועם פריסמן 
טריק מהיר לסלט טאבולה קצת אחר: במקום בורגול - כרובית טחונה ופריכה, עם עוד המון תוספות

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 4-6 מנות | רמת קושי: קל

1 כרובית קטנה שלמה


3 מלפפונים בינוניים חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ


2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ


2 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק) פרוסים לעיגולים דקים


1/2 כוס חמוציות מיובשות


1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק


1/2 כוס כוסברה קצוצה דק


4 כפות שבבי שקדים


2 כפות שומשום


לרוטב:
1/4 כוס שמן זית


קליפה מגוררת מ-1/2 לימון


3 כפות מיץ לימון


1 כף חומץ תפוחים


1 כפית גדושה חרדל


1 כפית דבש


מלח ופלפל שחור גרוס

 

  • מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. חולטים את הכרובית 2 דקות בדיוק.
  • מוציאים ומסננים היטב.
  • טוחנים את הכרובית במעבד מזון 4-3 שניות בפולסים עד שמתקבלים פירורים דמויי בורגול.
  • מערבבים בקערה גדולה את חומרי הרוטב. מוסיפים את הכרובית ושאר חומרי הסלט ומערבבים.
  • טועמים ומתקנים תיבול.

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10