אוכל
קציצות סלמון בצורת דג • מתכון מתוך סופר שי-לי
 קציצות סלמון בצורת דג   צילום : נועם פריסמן 
מנסים לגרום לילדים לאכול קצת יותר דגים? אין ילד שיסרב לקציצות החמודות האלה, שאופים בתנור בקלי קלות

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | כ-14 קציצות | רמת קושי: קל

500 גרם פילה סלמון טרי טחון


1/2 כוס פירורי לחם


קליפת מגוררת דק מ-1/2 לימון


3 כפות מיץ לימון


2 כפות קטשופ


מלח ופלפל שחור גרוס


לקישוט: 14 גרגירי אפונה

 

 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מערבבים בקערה את החומרים עד לקבלת תערובת אחידה וקצת דביקה. לא להתפתות ולהוסיף עוד פירורי לחם.
  • משהים כ-5 דקות עד להתייצבות התערובת.
  • בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 5 ס"מ. מכל כדור מעצבים קציצה בצורת דג ומניחים בתבנית.
  • נועצים אפונה בכל "ראש" של הדג ליצירת עין.
  • אופים בתנור החם 15-10 דקות עד שהדגים זהובים קלות (נזהרים לא לייבש).

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10