אוכל
עוגת ריקוטה ושוקולד לבן • מתכון מתוך סופר שי-לי
 עוגת ריקוטה ושוקולד לבן   צילום : נועם פריסמן 
העוגה הכי קלה להכנה שיש! 4 מרכיבים ויש לכם עוגה גבינתית ומפנקת בטעם שוקולד לבן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | תבנית ריבועית 22X22 | רמת קושי: קל

4 ביצים גדולות (L)


250 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות


300 גרם ריקוטה פרסקה בטמפ' החדר


 

לשימון:
תרסיס שמן בטעם חמאה פאם


להגשה:
אבקת סוכר

 

  • מחממים תנור ל-175 מעלות, מרפדים תחתית של תבנית בנייר ומשמנים את הדפנות.
  • מקציפים ביצים בקערת מיקסר כ-5 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה מאוד.
  • ממיסים שוקולד על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
  • מקפלים את השוקולד המומס לביצים.
  • מוסיפים ריקוטה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ואחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.
  • אופים בתנור החם 30-25 דקות עד שהעוגה זהובה קלות, השוליים יציבים ומרכזה עדיין מעט רוטט. מצננים היטב.
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
  • זורים אבקת סוכר, חותכים לריבועים ומגישים קר.

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10