אוכל
כמו במסעדה: דניס אפוי במרינדה
 דניס אפוי במרינדה   צילום : אייל גוטמן 
איך להכין בבית דג שלם אפוי ועסיסי ממש כמו במסעדה? זה לא קשה כמו שזה נשמע, ויחד עם ירקות אפויים זו ארוחה שלמה ובריאה שמכינים בקלות

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 2 מנות | רמת קושי: קל

דניס שלם (כ-350 גרם)


1 יח' סלק


1 יח' בקצ'וי חצוי


עגבנייה חצויה


1 יח' אנדיב חצוי


100 גרם תפוחי אדמה קטנים


3 יח' אספרגוס


40 גרם קייל


מלח, פלפל

 

למרינדה:
1 כפית טימין קצוץ


0.5 כפית רוזמרין קצוץ


1 כפית שום כתוש


גרידה מלימון אחד


4 כפות שמן זית

 

 

  • מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.
  • מערבבים את רכיבי המרינדה יחדיו.
  • אופים את הסלק בשלמותו עד לריכוך (אפשר גם לקנות סלק אפוי בוואקום ואז הוא כבר מוכן). אופים את תפוחי האדמה עד לריכוך (ניתן לנעוץ קיסם לשם בדיקת מוכנות).
  • חורצים את הדג באלכסון (2-3 חריצים יספיקו) ומורחים את המרינדה היטב על כל שטח אפשרי מבפנים ומבחוץ. לאחר מכן, יש לבזוק מלח ופלפל מבחוץ בנדיבות.
  • מכניסים את הדניס לתנור (מוטב שהתנור יהיה במצב "גריל" על מנת לקבל מעטה פריך מעורו של הדניס) ואופים כ-10 דקות מכל צד. את ההיפוך הכי נוח לבצע עם מלקחיים בתפיסה מראש הדג.
  • בזמן שהדג בתנור מחממים מחבת. מוסיפים מעט שמן זית וצורבים על הצד השטוח את הבקצ'וי, העגבניה והאנדיב, צריבה קלה למשך 2-3 דקות עד לקבלת חריכה.
  • לאחר מכן יש לבצע את אותה הפעולה עם האספרגוס והקייל אך לדקה אחת בלבד.
  • חוצים  את הסלק לרבעים ומניחים את כל המרכיבים כראות עיניכם בצלחת גדולה. ניתן גם להניח רבע לימון לצד הדג.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10