אוכל
צרפתי בקלות: עוף מיסטראל
 עוף מיסטראל   צילום : ינאי מנחם 
מתכון צרפתי ועסיסי במיוחד לעוף, שקל להכין בבית: עם שום מתקתק, בצל וטימין, כל המשפחה תאהב את המנה העיקרית הזו

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעתיים | 6 מנות | רמת קושי: קל

6 ירכיי עוף טריות


40 שיני שום לא קלופות, שטופות היטב


2 בצלים בינוניים, חצויים וחתוכים בעובי 1/2 ס"מ


2/3 כוס יין לבן יבש


מלח ופלפל שחור גרוס


1/4 כוס שמן זית


1 כפית תבלין מונטריאול עוף


3 ענפי תימין

 

 


  • מוציאים את העוף מהמקרר כ-40 דקות לפני ההכנה.
  • מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומעליו מניחים נייר אפייה.
  • מניחים שום ובצל בתבנית, יוצקים יין ומתבלים במלח ופלפל. מניחים מעל את העוף, מורחים בשמן זית, מתבלים בתבלין מונטריאול לעוף, מלח ופלפל ומניחים גבעולי תימין. מכסים ברדיד אלומיניום.
  • אופים בתנור החם שעה וחצי.
  • מסירים את רדיד האלומיניום, מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים עוד כ-25 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10