אוכל
עוגת קיץ: עוגת לימון, קינמון וחלבה
 עוגת לימון, קינמון וחלבה   צילום : ליטל מאירי 
העוגה המושלמת לקיץ: שילוב מרענן של לימון, חלבה וקינמון, בעוגה קלה במיוחד להכנה

ימי הקיץ הכה חמים לא מרחמים על אף אחד: מי סובל מהם יותר ומי פחות, אך לכולם חם, וכולם מחפשים מעט נחמה: מי במזגן, מי בשתיית מים מרובה, מי בים ובבריכה, ויש כאלו שמחפשים מזונות מצננים.


אני אוהבת מאוד עוגות לימון: הן לא כבדות כמו עוגות שוקולד, עוגות מוס ודומיהן ומצננות מעט את החך. אז במיוחד לחודש אוגוסט הכה לוהט, קבלו את ההמצאה הבאה שלי, שאפילו מתחרזת: עוגת לימון, קינמון וחלבה. שילוב טעמים מעניין שמשתלב נהדר ביחד.


העוגה מעט דחוסה, אך קלילה מכיוון ששילוב המצרכים יוצר שילוב נהדר ( כבר אמרתי) ומרענן.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 55 דקות | 2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: קל

2 כוסות קמח לבן


1 שקיק אבקת אפייה


3/4 כוס סוכר לבן


1 כף מחוקה של קינמון


100 גרם חלבה חתוכה לקוביות קטנות


2 מיכלים של יוגורט 3% 200 מ"ל כל מיכל


1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי


1/4 כוס שמן קנולה


1/2 כוס דבש


2 ביצים בטמפ' החדר

 

 

  • מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים 2 תבניות אינגליש קייק.
  • מנפים לקערה את הקמח ואת אבקת האפייה. מוסיפים את הסוכר ואת הקינמון ומערבבים. מוסיפים את היוגורט, את השמן ,את הדבש ואת מיץ הלימון ומערבבים. כעת מוסיפים את הביצים, אותן טורפים לפני כן בקערית נפרדת. מאחדים לכדי מסה אחידה ומוסיפים את קוביות החלבה, אותן מטמיעים בבלילה.
  • 40 דקות בתנור ( תלוי בסוג התנור ועוצמתו), קיסם או סכין חדה יוצאים מעט לחים.
  • העוגה טעימה אף יותר לאחר לילה במקרר וטעמה משתפר ביומיים הראשונים לאחר שכל הטעמים מתגבשים.

 

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגיות תבלינים ללא סוכר.


רוצים עוד מתכונים לעוגות בחושות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10