אוכל
טרום חגים: חיתוכיות דבש
 חיתוכיות דבש   צילום : ליטל מאירי 
נכון שעוגות דבש מסמלות את ראש השנה, אבל גם לפניו כיף להכין עוגה דבשית ועסיסית, שכיף לאכול בקוביות

ראש השנה חל בעוד חודש וקצת, ואני כבר עסוקה במתכונים לקינוחי דבש. אגב, בלי קשר לראש השנה, תמיד כיף לאכול משהו מתקתק ודבשי, לא?


חיתוכיות דבש, אפשר לחתוך גם כפרוסות עוגה, אך הכי כיף לחתוך כקוביות ביס.

 

המתכון קל מאוד. אני השתמשתי בזרעי צ'יה שאני אוהבת ומעניקים נפח לעוגה כאשר הם סופחים נוזלים, אך מי שלא אוהב או שאין לו, יחליף זאת בפרג.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 2 תבניות אינגליש קייק או אחת מרובעת | רמת קושי: קל

1.5 כוסות קמח לבן


1 שקיק אבקת אפייה


1 שקיק אבקת סוכר ( 100 גרם)


1/4 כוס זרעי צ'יה או 1/4 כוס פרג טחון טרי


1 כוס דבש


1/4 כוס שמן קנולה


1 מיכל שמנת חמוצה ( של פעם) 9%


1 ביצה בטמפ' החדר

 

  • מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים 2 תבניות אינגליש או תבנית מרובעת גדולה.
  • מנפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר לקערה. מערבבים ומוסיפים את זרכי הצ'יה או את הפרג.
  • מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים לכדי עיסה אחידה.
  • מעבירים לתבניות ואופים כ-30 דקות אפייה (תלוי בסוג התנור ועצמתו). עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
  • העוגות צונחות באמצען מעט לאחר האפייה וזה בסדר. יש לצננן לחלוטין ואז לחתוך לקוביות דביקות ועסיסיות. אפשר לבזוק מעליהן מעט אבקת סוכר.

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגת לימון, קינמון וחלבה.


רוצים עוד מתכונים לעוגות בחושות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10