אוכל
ארוחה לשבת: שקשוקת קציצות מרגז
 שקשוקת קציצות מרגז, עראיס   צילום : בועז לביא 
הארוחה המושלמת לשבת: שקשוקה עשירה ופיקנטית עם חתיכות עסיסיות של קציצות מרגז. כל מה שצריך זה חלה רכה ואתם מסודרים

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 6-8 מנות | רמת קושי: בינוני

לקציצות מרגז:
1.2 ק"ג בשר טחון עם 20% שומן טלה


1 שום כתוש


1.2 כפית כמון


2 כפית פלפל שחור


1 כף פפריקה מתוקה


1.4 כפית פפריקה חריפה או פחות (לפי הטעם)


קורט כפית הל טחון


1 כפית ציפורן


1.2 כפית מלח


כוס מים

 

לשקשוקה:
כוס שמן זית


8 שיני שום קצוצות גס או שרופות על אש גלויה


2 כפות רסק פלפל יבש או פפריקה מרוקאית


עגבניות בשלות קלופות, חתוכות לקוביות מסוננות (בין 8-10 עגבניות)


1 כפית פלפל שחור


פלפלים ירוקים חריפים, מטוגנים או שרופים על אש גלויה, נקיים מגרעינים וחתוכים גס (כמות לפי טעם)


6-8 ביצים טריות

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל חומרי הקציצות, יוצרים כדורים, מסדרים על תבנית ומעבירים למקרר.
  • מפרידים חצי מכמות הביצים לחלמונים וחלבונים. שומרים את החלבונים לשימוש אחר אם רוצים. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את השום ומזהיבים מעט, מוספים את הפפריקה ומערבבים בכדי "שתפתח" בשמן החם, מוסיפים את העגבניות, פלפל שחור ומכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.
  • מוציאים את הקציצות מהמקרר, לוקחים פלנצ'ה או מחבת עבה, מוסיפים חצי שמן זית ומרתיחים. אל המחבת מוסיפים את כדורי הקציצות ומטגנים על מנת שהקציצות יצרבו. את הקציצות המוכנות מניחים בעדינות בתוך המחבת הרחבה ובה רוטב העגבניות.
  • מוסיפים את הפלפלים החריפים והמלח, מערבבים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.
  • מוסיפים את הביצים והחלמונים, מפזרים מעט פלפל שחור נוסף ומלח, ממשיכים לבשל כ-5 נוספות ומגישים.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10