אוכל
להכין בבית כמו במסעדה: כנאפה ריקוטה
 כנאפה ריקוטה   צילום : ינאי מנחם 
הדרך המושלמת להכין את קינוח הכנאפה האהוב בבית, עם גבינת ריקוטה, בלי הרבה אחוזי שומן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | מחבת 24 ס"מ | רמת קושי: בינוני

300 גרם אטריות קדאיף


150 גרם חמאה, מומסת


1 כף גדושה אבקת סוכר


1 קופסה (250 גרם) ריקוטה עזים 5%


לסירופ:
1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים


1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר


1 כף מי ורדים (לא תמצית)


להגשה:
1/3 כוס פיסטוקים, קצוצים גס

מכינים את הסירופ:

 

  • מחממים מים וסוכר בסיר קטן תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות עד שהסירופ צלול ומעט סמיך.
  • מסירים מהלהבה, מוסיפים מי ורדים ומערבבים. מצננים היטב.

 


מכינים את המלית:

 

  • מערבבים ריקוטה בקערה כדי לאוורר אותה וכדי שתהיה נוחה למריחה.

 


מכינים את הכנאפה:

 

  • מפרידים את אטריות הקדאיף. מוסיפים חמאה ואבקת סוכר ומערבבים היטב עד שכל האטריות מבריקות.
  • משטחים מחצית מתערובת האטריות במחבת, מורחים מעל את המלית ומכסים בשאר האטריות.
  • מחממים על להבה נמוכה-בינונית 10-8 דקות עד שהאטריות זהובות.
  • מכסים את המחבת בצלחת גדולה והופכים עליה את הכנאפה. מחזירים את הכנאפה למחבת כשצידה הלא מטוגן כלפי מטה ומטגנים עוד 4-3 דקות עד שהכנאפה זהובה.
  • מסירים מהלהבה והופכים על צלחת.
  • יוצקים את הסירופ הקר על הכנאפה החמה, משהים 5 דקות ומגישים חמים.
  • שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10