אוכל
מתוק וקל: עוגת שקדים ודבש
 עוגת שקדים ודבש   צילום : ליטל מאירי 
עוגת קלה ועסיסית לראש השנה או בכלל, עם דבש ושקדים. והיא גם פרווה, כך שתתאים לשולחן החג

הילדים חוזרים לגנים ולבתי הספר ( האם שמעתי אנחת רווחה?), הסתיו בפתח ( אני מאוהבי הקיץ...נו, שויין...) ועימו החגים. הראשון בתור הוא ראש השנה המסמל את השנה החדשה, וכדי שהשנה תהא מתוקה- כל שולחן חג מתהדר לו בעוגת דבש: יש האופים עוגות דבש מסורתיות מבית סבתא, יש כאלו שמכינים עוגות ומאפים עם קריצה לעבר. יש מי שממציאים ורוקחים מתכונים מתוקים. ( מי אמר את שמי?)


העוגה הזו מתוקה ומיוחדת במינה. כולם יאהבו אותה, היא פרווה ומתאימה לקינוח אחרי הארוחה. ואם התחלתם לחפש מתכונים לחגים, מוזמנים להסתכל גם במתכון הקודם שלי שפורסם כאן בשבוע שעבר.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: קל

1/3 1 כוסות קמח לבן


1/4 כוס קמח קוקוס אורגני


1 שקיק אבקת אפייה


1/2 כוס סוכר חום בהיר


1/3 כוס שקדים טבעיים ( לא מומלחים) ואגוזים קצוצים ( מי שאוהב גס, יכול לקצוץ לחתיכות בינוניות)


1/4 כוס זרעי צ'יה ( להשתמש, אופי העוגה מתעצם עם זרעי הצ'יה)


1/4 כוס שמן קנולה


1/2 כוס דבש


1 כוס משקה אורז ושקדים אורגני


2 ביצים בטמפ' החדר

 

  • מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים בצד 2 תבניות אינגליש קייק.
  • קוצצים את השקדים ואת האגוזים.
  • מנפים לקערה את הקמח הלבן ואת אבקת האפייה ומוסיפים את קמח הקוקוס, את הסוכר החום, את זרעי הצ'יה ואת השקדים והאגוזים הקצוצים. מערבבים.
  • כעת מוסיפים את החומרים הרטובים: שמן, דבש, משקה אורז ושקדים. את הביצים טורפים בקערית נפרדת ( אני תמיד בודקת אם הביצה בסדר, אם יש חלילה דם או משהו אחר שאינו כשורה. בקערית תמיד ניתן לזרוק)- ומוסיפים לתערובת. מערבבים הכל לכדי עיסה אחידה ללא גושי קמח. מערבבים רק עד לאיחוד כל החומרים.
  • שמים בתבניות. זמן אפייה חצי שעה ( תלוי בסוג התנור ועוצמתו). קיסם יוצא מעט לח. יש לצנן היטב את העוגה ולשמור במקרר.

 

בשבוע שעבר ליטל הכינה חיתוכיות דבש.


רוצים עוד מתכונים לעוגות בחושות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10