אוכל
הסלט המושלם: סלט פנצנלה
 סלט פנצנלה   צילום : ינאי מנחם 
הסלט המושלם שהוא גם ארוחה קלילה, סלט פנצנלה איטלקי עם קרוטונים ביתיים פריכים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 4-6 מנות | רמת קושי: קל

5 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 3 ס"מ


3 פלפלים בינוניים (אדומים או צהובים), חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ


1 בצל סגול קטן, חצוי ופרוס לרצועות דקות


12 זיתי קלמטה, מגולענים


לקרוטונים:
1 ג'בטה, קרועה לחתיכות בגודל 4-3 ס"מ


תרסיס שמן זית


לרוטב:
1/3 כוס שמן זית


2 כפות מיץ לימון


2 כפות חומץ בן יין אדום


1 שן שום כתושה


1/4 כפית סוכר


מלח ופלפל שחור גרוס


להגשה:
שקית (200 גרם) פטה עזים 20% מפוררת גס


20 עלי בזיליקום

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מניחים קרעי ג'בטה בתבנית ומתיזים מעט שמן זית.
  • אופים בתנור החם כ-8 דקות עד שקרעי הג'בטה זהובים. מצננים היטב.
  • מערבבים עגבניות, פלפלים, בצל, זיתים וקרוטונים בקערה.
  • מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים.
  • מפזרים גבינת פטה עיזים ועלי בזיליקום ומגישים.

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10