אוכל
פינוק איטלקי: ניוקי עשבי תיבול ברוטב חמאת מרווה
 ניוקי עשבי תיבול ברוטב חמאת מרווה   צילום : ינאי מנחם 
מנה איטלקית כמו של מסעדה שמכינים בלי הרבה עבודה: ניוקי ביתיים רכים ברוטב מהיר של חמאת מרווה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | 4-6 מנות | רמת קושי: בינוני

לתפוחי האדמה:
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ


1 כף שמן זית


1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח רגיל


לעשבי התיבול:
1/2 כוס עלי פטרוזיליה


1/4 כוס עלי בזיליקום


1/4 כוס עירית, קצוצה גס


לרוטב:
100 גרם חמאה


8 עלי מרווה


מלח ופלפל שחור גרוס


להגשה:
גילופי פרמזן

מבשלים את תפוחי האדמה:

  • מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 3 ס"מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים כפית גדושה מלח ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים 30-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.
  • מסננים היטב ומצננים מעט.

מכינים את עשבי התיבול:

  • מרסקים במעבד מזון אתעשבי התיבול לתערובת קצוצה דק.

מכינים את הניוקי:

  • מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק. מוסיפים שמן זית ועשבי תיבול קצוצים ומערבבים.
  • מוסיפים קמח, מתבלים במלח ולשים לבצק.
  • מקמחים משטח עבודה ומגלגלים כל פעם חתיכת בצק לנקניק בקוטר 1.5 סנטימטר. פורסים לחתיכות בעובי סנטימטר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח.
  • מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול.
  • מכניסים לסיר בזהירות כ-1/3 מכמות הניוקי ומבשלים, כשהניוקי צפים 2 דקות מוציאים בעזרת כף מחוררת מעבירים למסננת. חוזרים על הפעולה עם הניוקי הנותרים.
  • ממיסים חמאה במחבת גדולה, מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים כדקה. מוסיפים את הניוקי, מטגנים כ-2 דקות, מתבלים במלח ופלפל. מעבירים לצלחות אישיות, מפזרים את שבבי גרנהפדנה ומגישים.

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10