אוכל
מתכון לחומוס מצרי אסלי
 חומוס אסלי   צילום : ערוץ האוכל 
בואו ללמוד איך מכינים בבית חומוס ביתי מצרי אסלי אמיתי. זה אפילו לא באמת מסובך

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 3 שעות | 4-6 מנות | רמת קושי: בינוני

מרכיבים:


1/2 ק"ג חומוס יבש


מיץ לימון משני לימונים


המים בהם התבשל החומוס


1 כפית מלח לימון


מלח לפי הטעם


1/2 ק"ג טחינה גולמית


להגשה:
1 פלפל ירוק


1 שום


מיץ לימון מלימון אחד


שמן זית

אופן הכנה:

 

 

  • משרים את החומוס למשך הלילה.
  • מבשלים את החומוס המושרה עד שהוא רך מאוד ושומרים את המים של החומוס.
  • טוחנים את החומוס במעבד מזון.
  • מוסיפים מיץ לימון וטוחנים כ - 3 - 2 דקות.
  • מוסיפים את המים המסוננים.
  • מוסיפים כפית מלח לימון.
  • מוסיפים את המלח.
  • מוסיפים את הטחינה.

 

להגשה:

 

  • חותכים את הפלפל הירוק ומניחים בקערה.
  • מוסיפים שום קצוץ, שמן זית ומיץ לימון
  • מערבבים ומוסיפים מעל החומוס

 

 

לעוד מתכונים כמו של סבתא, לחצו לאתר של ערוץ האוכל.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10