אוכל
עוגת תפוחים ודבש ללא יסוריי מצפון
 עוגת תפוחים ודבש ללא יסוריי מצפון   צילום : ליטל מאירי 
מחפשים עוגה לראש השנה ועדיין רוצים לשמור על הגזרה? הנה העוגה בשבילכם: עוגת דבש ותפוחים עסיסית, עם רכיבים שבזכותם תוכלו לאכול גם עוד פרוסה

וודאי אין אף אחד מכם שירצה לוותר על פרוסת עוגת דבש עסיסית בראש השנה (או בכלל, אך ראש השנה כבר ממש קרוב). העוגה הזו טעימה טעימה (ברור, אלא מה?) והמצרכים שבה יעזרו לכם לעכל את העוגה עם פחות רגשי אשמה. הרי לכולם מגיע חג מתוק ושמח.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית עגולה 24 | רמת קושי: קל

2 תפוחים ( אני השתמשתי בירוקים)


1/2 כפית סטיביה באבקה


1 כוס קמח תופח מלא


1/4 כוס קמח כוסמין מלא


1/4 כוס שקדים טחונים ( קמח שקדים)


1/4 כוס קמח לבן


1 כפית אבקת אפייה


1/2 כוס פרג טחון טרי ( לבקש שיטחנו לכם בחנות)


1 כוס דבש דל קלוריות


1/3 כוס שמן קנולה


1 מיכל יוגורט -200 גרם 0%


2 ביצים בטמפ' החדר

 


  • מחממים תנור ל 180 מעלות. מכינים תבנית 24 עגולה. ( אפשר גם חד פעמית).
  • מקלפים את התפוחים ומגררים בפומפיה. מסננים את הנוזלים, אך לא סוחטים כדי שישארו מעט ממיצי התפוחים. בוזקים מעל את אבקת הסטיביה ומניחים בצד.
  • בקערה שמים את קמח השקדים ומנפים את שאר הקמחים ואת אבקת האפייה. מערבבים קלות ומוסיפים את הפרג. שוב מערבבים ומוסיפים את השמן, את היוגורט ואת הדבש. מוסיפים את גרידת התפוחים ומערבבים לכדי עיסה אחידה. בקערית טורפים את הביצים ומוסיפים לעיסה. מאחדים את הכל, לא מערבבים יותר מידי.
  • שמים את העוגה בתנור לכ-40 דקות (תלוי בסוג התנור ועוצמתו) עד אשר קיסם שננעץ בעוגה יוצא מעט לח.
  • שומרים את העוגה במקרר לאחר הצינון.

 

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגת שקדים ודבש

רוצים עוד מתכונים לעוגות בחושות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10