אוכל
שבלולי שמרים עם סילאן וטחינה
 שבלולי שמרים עם סילאן וטחינה   צילום : אינס ינאי ואודי ברקן 
שבלולי שמרים בסגנון מקומי: ממולאים בקרם של סילאן וטחינה, שקצת מזכיר חלבה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעתיים | כ-12 שבלולים | רמת קושי: בינוני

לבצק:

120 גרם חמאה בטמפ' רכה


כוס וחצי חלב פושר


2 ביצים


4 כפות סוכר


כף וחצי שמרים יבשים


4 כוסות קמח לבן


כפית תמצית וניל


חצי כפית קליפת לימון מגורר


למלית:

סילאן


קינמון


טחינה

 

לציפוי:

4 כפות סילאן מהולות בשתי כפות מים

 

 

  • במיקסר (אפשר גם ידנית) לשים יחד את הקמח, השמרים, החלב, הסוכר ותמצית הווניל מוסיפים בהדרגה את הביצים ואח"כ את המלח והחמאה, עד לקבלתבצק גמיש.
  • מעבירים לקערה משומנת עוטפים בניילון ומתפיחים לילה במקרר או לפחות 4 שעות .
  • לאחר ההתפחה מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל-3 . כל חלק מרדדים לעלה ברוחב של ס"מ.
  • מורחים על כל עלה סילאן ומעל טחינה, מפזרים קינמון- משאירים חלק של כ- 3 ס"מ ללא מלית ומגלגלים את העלה עם המלית לצורת רולדה עד לקצה אותו השארנו ללא מלית. מהדקים היטב את סגירת הבצק.
  • בעזרת סכין חדה חותכים כל רולדה ברוחב של 5 ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כאשר החלק המגולגל החשוף כלפי מעלה, חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק, משטחים מעט בעזרת כפות הידיים ומתפיחים שוב לחצי שעה.
  • אופים בחום של 019 מעלות כ- 20 -25 דקות.
  • מצפים את השבלולים עם סילאן מומס במים חמים בעודם חמים.

 

שבלולי שמרים עם סילאן וטחינה אינס ינאי ואודי ברקן

לעוד מתכונים עם סילאן, לחצו כאן.

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10