אוכל
הכי קלאסית: עוגת דבש מבושמת
 עוגת דבש מבושמת   צילום : יורי יבניק 
עוגת ראש השנה הכי קלאסית, ובינינו, גם הכי טעימה: עוגת דבש עסיסית ומתובלת, שחייבים על כל שולחן חג

כשעוגת דבש עשויה היטב, קל להתאהב בה.


כל כך שנויה במחלוקת העלמה הג'ינג'ית הזאת, אך נוכחתי לגלות שלא בצדק.


בערך עשרים דקות אחרי שעוגת הדבש הראשונה שאפיתי בחיי נכנסה לתנור, נפל לי האסימון, והקסם שבמאפה העתיק הזה החל להיגלות אליי.


הבית התמלא בריח מתקתק ומשכר, שמזכיר את בואו המתקרב של הגשם הראשון .


לחצתי על הקומקום והכנתי כוס קפה, שחיכתה איתי בשקיקה לפרוסה מהעוגה שתצא
בקרוב מהתנור. עם חלוף הדקות, עלו ריחות מוכרים של ילדות- כמו העוגות של סבתא, אליהם הצטרפו ניחוחות מהמזרח הרחוק..


40 דקות אפייה חלפו להן , תודה לאל. פתחתי את דלת התנור , שלפתי את העוגה , פרסתי חתיכה ובחרדת קודש נגסתי. והשאר, איך אומרים, שייך להיסטוריה.


את החוויה הזאת, אני מתרגשת להגיש לכם במתכון לעוגת דבש מבושמת בקינמון, וטבולה בתפוח וג'ינג'ר.
התאהבות מובטחת.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

4 ביצים גודל L


3 כפות מלאות סוכר לבן


1 כוס שמן


1 כוס דבש


רסק מ-2 תפוחי עץ בינוניים - מקולפים ומגורענים (כ-200 גרם)


1 פרוסת ג'ינג'ר טרי בעובי ½ ס"מ ללא קליפה


1 כוס קמח מלא


2 כוסות קמח לבן


1 שקית אבקת אפייה


1 כף שטוחה אבקת קינמון


1 כפית אבקת קפה נמס


1 כפית מלח


לזיגוג: 2 כפות סוכר ,2 כפות דבש ,חצי כוס מים

אופן הכנה:

 

 

  • מחממים תנור ל-165 מעלות
  • מרסקים בבלנדר תפוחים עם גינג'ר ומעבירים לכוס.
  • מאחדים בקערה את החומרים היבשים: קמחים, אבקת אפייה, קפה נמס,קינמון, מלח.
  • מקציפים במיקסר ביצים עם סוכר עד שנוצר קצף בהיר ותפוח.
  • שופכים באיטיות את השמן לתערובת הביצים תוך כדי ערבול במהירות נמוכה עד היטמעות בקצף.
  • שופכים באיטיות גם את הדבש עד היטמעות במסה.
  • מוסיפים את רסק התפוחים עם הגינג'ר ומערבלים.
  • מוסיפים את החומרים היבשים בבחישה מהירה עד הטמעה, לא מערבבים יותר מדי כדי לקבל מרקם אוורירי ולא דחוס.
  • מעבירים את הבלילה לתבניות משומנות ואופים בתנור החם למשך כ-35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • ממיסים בסיר קטן את חומרי הזיגוג ומוזגים באופן אחיד מעל העוגות החמות לאחר שיצאו מהתנור.

 

 

עוגת דבש מבושמת יורי יבניק

מחפשים עוד מתכונים מצויינים לראש השנה? לחצו כאן.


 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10