אוכל
רביולי סלק במילוי בורי מאודה ברוטב חמאת סאקה
 רביולי סלק במילוי בורי מאודה ברוטב חמאת סאקה   צילום : יעל רייף 
מחפשים את המנה הראשונה שתרשים את האורחים? רביולי עדינים מסלק במילוי מפתיע של בורי, והכל בחמאת סאקה עשירה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 45 דקות | 8 רביולי קטנים | רמת קושי: בינוני

לרביולי סלק:
1 סלק בינוני עגול ויפה, קלוף ושטוף


למילוי:
2 יחידות פילה בורי נקי מעצמות


קורט מלח ופלפל


8 פרוסות דקות של ג'ינג'ר טרי


4 כפות גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת


מעט גרידת לימון

 

לחמאת סאקה:
2 כפות חומץ אורז


1/2 כפית מירין


מעט צ'ילי גרוס


1/ כוס סאקה איכותי


50 גרם חמאה


2 כפות שמנת מתוקה

 

  • פורסים את הסלק במנדולינה לדפים דקיקים, מעבירים לסיר עם מים רותחים ומעט מלח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה עד להתרככות דפי הסלק. מוציאים ומניחים על נייר נגב לייבוש.
  • מאדים את הדג: בכלי אידוי או בסיר רגיל ובתוכו פרח אידוי, ממלאים מים עד גובה שליש הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לעוצמה נמוכה-בינונית עד להיעלמות בועות הרתיחה. על פרח האידוי או כלי האידוי מניחים נייר אפייה משומן ומחורר מעט, ועליו את פילה הבורי עם העור כלפי מטה. ממליחים ומפלפלים את הדג ומניחים מצדדיו את פרוסות הג'ינג'ר. סוגרים את המכסה ומאדים כ-6-7 דקות עד שהדג מקבל צבע בהיר יפה.
  • מכינים את חמאת הסאקה: במחבת קטנה מחממים על אש בינונית את חומץ האורז, המירין, הצ'ילי והסאקה עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות. מוסיפים את החמאה והשמנת המתוקה ומבשלים במשך חמש דקות עד לצמצום והסמכת הרוטב.
  • כשהדג מוכן, נפטרים מפרוסות הג'ינג'ר ומוציאים מכלי האידוי. משאירים בטמפרטורת החדר למשך חמש דקות ומפרידים באמצעות הידיים את הדג מהעור עד לקבלת מרקם "מפורק". מזלפים מעליו מעט ממחמאת הסאקה ומעבירים לקערה. במקביל מערבבים את המסקרפונה עם גרידת הלימון. מרכיבים את המנה: מניחים על קרש חיתוך שמונה דפי סלק. בקצה התחתון של כל דף מורחים בעדינות מעט מתערובת המסקרפונה וגרידת הלימון, מניחים עליה מעט מהדג המפורק, סוגרים את העלה לחצי ומהדקים ליצירת צורת רביולי. ממשכים כך עם שאר הדפים.
  • מסדרים על צלחת ויוצקים על כל רביולי מחמאת הסאקה. אם חמאת הסאקה התקררה, אפשר לחמם שוב על להבה נמוכה עד לטמפרטורה פושרת.

מחפשים עוד מתכוני דגים שקל וטעים להכין בבית? לחצו כאן.

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10