אוכל
רכה ועסיסית: עוגת דבש וקוקוס
 עוגת דבש וקוקוס   צילום : ליטל מאירי 
הגרסא האוורירית והעסיסית במיוחד לעוגת הדבש המסורתית, עם קוקוס לשדרוג

מודה אני בפה מלא כי בהיותי ילדה לא אהבתי עוגות דבש מכיוון שהן היו עוגות חנק...אבל עכשיו- כשיש לי בלוג ואני ממציאה את המתכונים, אני נהנית לאכול את עוגות הדבש שלי: הן אווריריות וטעימות, מגוונות ומיוחדות. אתם וודאי מכירים את עוגות הדבש המסורתיות עוד משחר ילדותכם, העוגות שכה מסמלות את ראש השנה, הטעם המוכר, המשפחתי. ובכן- הגיע הזמן לצאת מהמסגרת: לא לוותר על עוגת הדבש, אלא לשדרגה. מבטיחה לכם שתגרפו מחמאות, גם מהסבתות. העוגה פרווה וזה נהדר כקינוח.


ולא, עוגות דבש לא נועדו רק לראש השנה כי הרי אנו רוצים שיהיה לנו מתוק כל השנה, הלוא כן? העוגה הזו קלה מאוד להכנה, ואם תביאו אותה בתור מתנה למארחים ו/או לשכנים- כולם יהיו שמחים ושבעים!

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 50 דקות | 2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: קל

2 כוסות קמח רגיל


1 כוס קמח תופח מלא


2 כפיות אבקת אפייה


** באם משתמשים בקמח תופח רגיל, מוסיפים עוד כפית אפייה, כלומר 3 ולא 2


2/3 כוס קוקוס טחון לבן


2 כוסות קרם קוקוס (אני השתמשתי בקרם קוקוס אורגני במיכל של 400 מ"ל)


1/2 כוס שמן קנולה


1 כוס דבש


1 ביצה בטמפ' החדר

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית עגולה 26 (אפשר גם חד פעמית), 2 תבניות אינגליש קייק או קאפקייקים אישיים לכל אורח.
  • מנפים את הקמחים ואת אבקת האפייה לקערה. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
  • מוסיפים את קרם הקוקוס, את השמן ואת הדבש. מערבבים לכדי בלילה אחידה. לא מערבבים יתר על המידה.
  • בקערית נפרדת טורפים את הביצה ומוסיפים אותה לעיסה. מערבבים.
  • מעבירים לתבניות ואופים כ-35-40 דקות, תלוי בסוג התבנית בה שמנו את הבלילה, סוג התנור ועוצמתו עד אשר קיסם שננעץ בעוגה יוצא מעט לח.
  • שימו את העוגה במקרר והיא תישמר למשך מספר ימים וטעמה יהיה נהדר כמו שהרגע יצאה מהתנור.

 

בשבוע שעבר ליטל הכינה כדורי קוקוס ודבש

רוצים עוד מתכונים לעוגות בחושות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10