אוכל
רול דג אסייתי
 רול דג אסייתי   צילום : מעיין דיסקין 
לקראת החגים הכריז אירגון מגדלי הדגים על אליפות מתכוני הדגים של ישראל. והפעם: המתכון של שלומי ג'רבי בן עזרא לרול דג אסייתי

לקראת החגים הכריז אירגון מגדלי הדגים על אליפות מתכוני הדגים של ישראל. את האליפות מובילים השף אביב משה ורחל בן אלול ממאסטר שף, שבחרו את שולחי המתכונים המעניינים ביותר לטעמם. מכאן התחרות מובילה את המשתתפים לאתגרי בישול מגוונים עד לבחירת האלופ/ה.

 

שידורים מתוך האליפות יהיו בערוץ 10 ועדכונים נוספים כאן אצלנו.

 

רוצים לזכות בארוחת דגים משפחתית לשנה שלמה? בואו להצביע ולבחור מי יזכה באליפות הדגים - לחצו כאן

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

6 דפי אורז


חצי חבילת איטריות אורז


מלפפון אחד, גמבה אחת, 10 גבעולי עירית


2 פילטים של דג אמנון

 

החומרים לציר:

2 שיני שום חצויות


2 כפות רוטב סויה


3 כפות מירין


2 כפות מיץ לימון


3 כפות שמן קנולה לטיגון


להגשה:
2 כפות סילאן

 

החומרים לרוטב מיונז צ'ילי:
2 כפות מיונז


3 כפות צ'ילי מתוק


2 כפות סויה


2 כפות מיץ לימון


1 כף שמן שומשום

 

 

  • מחממים את השמן במחבת. מכניסים שום, סויה, מירין ומיץ לימון. מביאים לרתיחה.
  • מוסיפים למחבת את הדג ומבשלים 10 דקות על אש קטנה. בסיום הבישול מוציאים אותו, מניחים על קרש חיתוך ופורסים את הפילה בעדינות לפרוסות מאורכות.
  • בינתיים משרים את האיטריות במים חמים ל-5 דקות ומסננים.
  • פורסים את הגמבה והמלפפון לרצועות דקות.
  • לוקחים דף אורז ומכניסים ל-2 שניות למים פושרים. מוציאים ומניחים על מגבת.
  • ברבע התחתון של הדף עורמים גמבה, מלפפון, כמה גבעולי עירית, חופן איטריות ונתח דג. מגלגלים.
  • חוזרים על הפעולה עם כל 6 הדפים והרולים מוכנים.
  • להכנת הרוטב: מערבבים היטב את המיונז, צ'ילי מתוק, סויה, מיץ לימון ושמן שומשום. יוצקים לקערה ומגישים עם הרול.
  • לרוטב נוסף: מוסיפים לציר שבו בושל הדג ושנשאר במחבת 2 כפות סילאן. מדליקים אש קטנה ומצמצמים מעט. מצננים, יוצקים לקערה ומגישים כרוטב נוסף.
  • בתאבון

 

 

לעוד מתכוני דגים, לחצו כאן.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10