אוכל
הכי מנחם: פירה כפרי בתנור
 פירה כפרי בתנור   צילום : נועם פריסמן 
הדרך הכי כיפית ומנחמת להכין פירה: מועכים אותו גס ואופים בתנור כדי שישחים קצת ויקבל ציפוי פריך וממכר

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה | 4-6 מנות | רמת קושי: קל

8 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ


1 כף מלח


1/4 כוס שמן זית


2-1 שיני שום, קצוצות דק-דק


מלח ופלפל שחור גרוס

  • מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 3 ס"מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים כ-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים היטב.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, מועכים לפירה גס (לא לפירה חלק), מוסיפים שמן זית ושום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  • אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהפירה זהוב קלות.

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10