אוכל
הסתיו כבר כאן: קדירת בשר וירקות ביין
 קדירת בשר וירקות ביין   צילום : נועם פריסמן 
מתכון סתווי ומנחם במיוחד של קדירת בשר בקר רך ועסיסי עם ירקות שורש ורוטב עשיר, שמכינים ממש בקלות

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 3 שעות | 4-6 מנות | רמת קושי: קל

 

לכל המתכונים הטעימים של סופר שי לי, לחצו כאן


1/4 כוס שמן זית


1 ק"ג בשר בקר טרי כתף, חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ


2 בצלים בינוניים, חתוכים לשישיות


2 כוסות יין אדום יבש


2 כוסות מים מינרליים או מסוננים


1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות


1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה


3 גזרים בינוניים, פרוסים בעובי 3 ס"מ


3 גבעולי סלרי, פרוסים בעובי 3 ס"מ


מלח ופלפל שחור גרוס

 

 

  • מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
  • מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובשר ומטגנים 4-3 דקות מכל צד עד להשחמה.
  • מוסיפים בצל, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי בחישה.
  • מוסיפים יין, מים, רסק עגבניות, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעה וחצי.
  • מוסיפים גזר וסלרי ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עוד כשעה, עד שהבשר והירקות רכים.

 

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10