אוכל
עוגת השוקולד המושלמת
 עוגת השוקולד המושלמת   צילום : נועם פריסמן 
עוגת שוקולד רכה, עסיסית, ממש כמו של פעם, עם ציפוי שוקולדי טעים במיוחד

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית עגולה 28 ס"מ | רמת קושי: קל

 

לכל המתכונים הטעימים של סופר שי לי, לחצו כאן


200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות


200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות


1/4 כפית מלח


5 ביצים גדולות (L) או 6 ביצים בינוניות


1 כוס (200 גרם) סוכר


2 כפות ברנדי או קוניאק


1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח רגיל


1/4 כוס אבקת קקאו


1 כפית אבקת אפייה

 

לשימון התבנית:
תרסיס שמן בטעם חמאה פאם

 

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות


1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

 

מכינים את העוגה:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית גדולה או שתי תבניות עיגול סיליקון קטנות .
  • ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים מלח ומערבבים.
  • מקציפים בקערת מיקסר ביצים וסוכר כ-5 דקות לקצף חזק ותפוח מאוד.
  • מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת השוקולד.
  • מוסיפים ברנדי או קוניאק ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
  • יוצקים לתבנית הגדולה או לתבניות הקטנות ומחליקים.
  • אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים (נזהרים לא לייבש את העוגה).

מכינים את הציפוי ומצפים את העוגה:

  • ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי). מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לתערובת חלקה.
  • יוצקים את הציפוי על העוגה ומחליקים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

 

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10