אוכל
מתכון לסלט קינואה אדומה ודלורית
 מתאים לכל שעה ביום. סלט קינואה אדומה ודלורית   צילום : אפרת ליכטנשטט 
אפרת ליכטנשטט התאהבה בקינואה אדומה ולא הצליחה לחזור אחורה. לאור מערכת היחסים הרומנטית, החליטה להכין את אחד הסלטים היפים והבריאים שיש: קינואה עם דלורית, חמוציות וגרעיני חמנייה

אני מכינה את הסלט הזה כבר המון שנים, לא זוכרת איפה נתקלתי במתכון אבל מרגע שטעמתי קינואה אדומה לא יכולתי לחזור יותר אחורה (ללבנה). בלי להעליב - אבל הקינואה הרגילה מוציאה שם רע לאחותה האדומה והיפה. בינינו קינואה זה די... נו... אתם יודעים..


הקינואה האדומה לעומת זאת ט ע י מ ה לאללה וכמעט כל דבר שתשדכו לה היא תהיה לו לבת זוג נפלאה. אם לא תבשלו אותה יותר מידי היא תהיה קריספית עם טעם מופלא ואגוזי.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 | זמן כולל: שעה | רמת קושי: קל

מצרכים:


1 כף שמן זית


1 כוס קינואה אדומה


עוד 1 כף שמן זית


כוס וחצי מים רותחים


דלורית בינונית או שתי בטטות, תלוי מה אתם אוהבים (אני מעדיפה דלורית)


5 גבעולי בצל ירוק טרי


צרור נאה של פטרוזיליה


1/2 כוס חמוציות


1/4 כוס גרעיני חמנייה או דלעת קלויים


 

לרוטב:


3 כפות שמן זית


3 כפות מיץ לימון (בערך מיץ מחצי לימון)


1 כף סילאן


2 כפות רוטב סויה


1/4 כפית ג׳ינג׳ר (התבלין היבש) או 1/2 כפית גי'נג'ר מגורד טרי


פלפל שחור


שן שום כתושה (או יותר)


 

אופן הכנה:

 

  • מרתיחים מים בקומקום.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה מקומט.
  • מקלפים את הדלורית (בקולפן איכותי זה בצ'יק) וחותכים לקוביות קטנות.
  • מניחים את הקוביות בקערה ובוזקים (מילה יפה!) כף שמן זית.
  • מטלטלים את הקערה עד שכל הדלורית עטופה בשמן.
  • מעבירים לתבנית ומשם לתנור ל-25-35 דקות עד שהדלורית רכה - אבל לא מידי - נגיסה ומעט שחומה.

 

בינתיים:

  • שוטפים כוס קינואה אדומה במים (במסננת הכי נוח).
  • מחממים כף שמן זית בסיר בינוני.
  • מוסיפים את הקינואה ומערבבים שתיים שלוש דקות.
  • מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים כרבע שעה עם מכסה סגור על אש קטנה.
  • (אחרי עשר דקות מתחילים להציץ ולשמור על הקינואה שלא תהפוך לדייסה - טועמים - היא צריכה להיות רכה אך קריספית. היא מתחילה להתפרק ו"רואים לה את הלבן")
  • מכבים את האש ומקררים מעט.
  • קוצצים את הבצל לטבעות קטנות.
  • קוצצים את הפטרוזיליה דק (אבל לא מידי).
  • קולים את גרעיני החמניה על מחבת לוהטת ללא שמן - לשמור שלא ישרפו!
  • מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב.
  • מערבבים קינואה, דלורית, בצל, פטרוזיליה, חמוציות וגרעינים.
  • מתבלים ברוטב.
  • טועמים ומוסיפים לימון או סויה לפי הטעם.
אפשר להכין את הסלט יום לפני ההגשה. מומלץ להוציא מהמקרר כשעה לפני ההגשה כי הוא הכי טעים בטמפרטורת החדר. אפשר לזלף כמה טיפות שמן זית לרענון.

שיהיה שבוע בריא ורק טוב

 

 

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

מחפשים עוד מתכונים לסלטים? נסו את אלה:

סלט קוסקוס עם חציל וזעתר

סלט ירוק עם ריקוטה אפויה ואגסים

סלט עגבניות צלויות עם גבינת פטה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10