אוכל
לקראת החורף: חמין מקרוני
 חמין מקרוני   צילום : נועם פריסמן 
החמין שהכי מתאים לסוף שבוע של סתיו: לא כבד מדי, אבל עדיין טעים ומנחם. הכי טעים לארוחת השבת

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 6-8 שעות | 6 מנות | רמת קושי: קל

 

לכל המתכונים הטעימים של סופר שי לי, לחצו כאן


1 חבילה (500 גרם) מקרוני


2/3 כוס שמן חמניות או תירס


מלח ופלפל שחור גרוס


8 שוקי עוף טריות


3 עצמות בקר עם מוח


5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחצויים


2 בצלים בינוניים, חצויים


1/2 כוס מים מינרליים או מסוננים


1/2 כוס יין לבן יבש


8 ביצים קשות

  • מחממים תנור ל-140 מעלות.
  • מכינים את חומרי הגלם: מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. מוסיפים מקרוני ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים.
  • יוצקים 1/3 כוס שמן (את שאר השמן שומרים לטיגון העוף), מתבלים במלח ופלפל בנדיבות ומערבבים.
  • מחממים סיר חמין גדול על להבה גבוה. מוסיפים 1/3 כוס שמן ועוף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 4-3 דקות מכל צד עד שהעוף זהוב. מוציאים את העוף לקערה.
  • מטגנים את העצמות כ-3 דקות מכל צד עד שהעצמות זהובות. מוציאים את העצמות לקערה ומסירים את הסיר מהאש.
  • מסדרים את הסיר ואופים: מניחים בתחתית הסיר (עם השמן שנותר מהטיגון) את חצאי תפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל בנדיבות ומניחים עליהם את הבצלים החצויים.
  • מניחים על הבצלים 1/3 מהמקרוני המבושל, ועליו את השוקיים והעצמות המטוגנות. מניחים מעל הכל את שאר המקרוני המבושל. יוצקים מים ויין לבן ומכסים בנייר אפייה.
  • מניחים מעל ביצים, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור.
  • אופים בתנור החם 8-6 שעות. מומלץ לבדוק אחרי 5 שעות של אפייה, ואם החמין לא זהוב כדאי להעלות את החום ל-160 מעלות.

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10