אוכל
עוגת קפה, תמרים וצנוברים
 עוגת קפה, תמרים וצנוברים   צילום : ליטל מאירי 
העוגה המושלמת לסוכה, עם שילוב טעמים נהדר והרמוני, ממש כמו ארבעת המינים

אם בחגי תשרי עסקינן, אין מתאימה מעוגה זו לאירוח בסוכות: העוגה לא כבדה מידי ( יש לזכור שלא מפסיקים לאכול ולארח/ להתארח מראש השנה, לעשות על האש, לטייל ולנשנש), מרכיביה יוצרים שילוב נהדר של טעמים והרמוניה מושלמת של צבעים- ממש כמו ארבעת המינים.


להשלמת טעמה ומראה של העוגה, מזלפים מעליה קרם קפה מעולה שתורם לה הרבה. וכן- יש בעוגה פלפל שחור( טחון)- זו לא טעות. הכמות ממש קטנה ולא לפחד להוסיף.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 55 דקות | תבנית עגולה 22-24 ס"מ | רמת קושי: קל

2 כוסות קמח לבן


1 שקיק אבקת אפייה


1 כוס סוכר לבן


1/4 כפית פלפל שחור טחון


8 תמרים יבשים מגולענים


כף וחצי צנוברים לא קלויים


1/4 כוס שמן קנולה


1/4 כוס סילאן טבעי ללא סוכר


1/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה 38%


קפה אספרסו מהמכונה מ 2 קפסולות- פושר או כוס קפה פושר ללא חלב


1/4 כוס חלב


2 ביצים בטמפ' החדר

 

לציפוי:

מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38%


כף סילאן טיבעי ללא סוכר


1-3 כפיות נס קפה טחון דק (מספר הכפיות תלוי בעוצמת טעם הקפה שאתם אוהבים)


מעט צנוברים לקישוט

 

  • מגלענים את התמרים וחותכים אותם לחתיכות קטנות. מניחים בצד ומחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית עגולה 22-24 ס"מ.
  • מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה, מוסיפים את הסוכר ואת הפלפל השחור הטחון ומערבבים.
  • מוסיפים את כל החומרים הרטובים (משתמשים באותה כוס מדידה של 1/4 כוס וזה קל), מערבבים קלות ומוסיפים את הצנוברים ואת התמרים היבשים ומטמיעים אותם בבלילה בעזרת כף.
  • בקערית נפרדת שוברים את הביצים וטורפים אותן. מוסיפים לבלילה ומערבבים רק עד להטמעתן של הביצים בבלילה. מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה.
  • אופים כ-40 דקות, עד שקיסם או שיפוד מעץ שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
  • בזמן שהעוגה מתקררת, מכינים את הקרם אותו מזלפים על העוגה כשהיא קרה: מקציפים את השמנת המתוקה לכדי קרם ומוסיפים לו את הסילאן ואת אבקת הקפה, מערבבים עד להטמעה. מכינים שקית זילוף וצנטר ומזלפים על גביי העוגה. למי שאין שקית זילוף, אפשר למרוח את הקרם ישירות על העוגה ולשטח עם פלטה או כף. להוסיף מעט צנוברים לקישוט.

 

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגת דבש, קוקוס קלוי וחלבה.

רוצים עוד מתכונים לעוגות בחושות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10