אוכל
חזרה לשפיות: גרנולת שוקולד ביתית
 גרנולת שוקולד ביתית   צילום : נועם פריסמן 
זה בדיוק הזמן לחזור לאוכל בריא ומזין. גרנולה ביתית שמכינים בקלות, עם קצת שוקולד בשביל הפינוק, היא כל מה שצריך

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 900 גרם גרנולה | רמת קושי: קל

 

לכל המתכונים הטעימים של סופר שי לי, לחצו כאן


100 גרם שמן קוקוס


1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)


1/4 כוס סירופ מייפל אמיתי או סילאן


4 כוסות (400 גרם) שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר)


1/2 1 כוסות (150 גרם) אגוזי פקאן


2 כפות אבקת קקאו משובחת


1 כוס פירות מיובשים (משמשים חתוכים גס, חמוציות, קוקוס וכולי)

  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מחממים בסיר קטן שמן קוקוס, סוכר וסירופ מייפל או סילאן על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס לגמרי. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה.
  • מערבבים שיבולת שועל, אגוזים ואבקת קקאו בקערה (את הפירות המיובשים שומרים לסוף, אחרי האפייה). יוצקים את תערובת השמן על תערובת השיבולת ומערבבים היטב.
  • מפזרים באופן שווה בתבנית.
  • אופים 30-25 דקות תוך ערבוב כל 10 דקות עד שהאגוזים זהובים (קשה להבחין האם השיבולת כבר זהובה בגלל צבע הקקאו). מצננים היטב.
  • מפוררים בידיים את הגרנולה, מוסיפים פירות מיובשים ומערבבים.
  • שומרים בצנצנת אטומה מחוץ למקרר עד שבועיים. או במקרר עד חודשיים

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10