אוכל
לבוא החורף: מרק ירקות "סופר פוד"
 מרק ירקות "סופר פוד"   צילום : נועם פריסמן 
החורף כבר ממש תיכף פה ולכבודו קבלו מרק מפנק ובריא במיוחד, שיחזק אתכם לקראת עונת השפעת: שפע של ירקות וקטניות במרק טעים וקל להכנה

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 8 מנות | רמת קושי: קל

 

לכל המתכונים הטעימים של סופר שי לי, לחצו כאן


1/3 כוס שמן זית


2 בצלים בינוניים, קצוצים גס


4 שיני שום, קצוצות גס


2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ


2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ


2 זוקיני בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ


3 כוסות גרגרי חומוס קפואים


1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות


3 עלי דפנה


2 ליטר מים מינרליים או מסוננים


1 כפית פפריקה מתוקה


1/2 כפית כורכום


מלח ופלפל שחור גרוס


1/2 כוס אורז מלא


200 גרם עלי תרד טריים

  • מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות רכים.
  • מוסיפים לסיר זוקיני, גרגרי חומוס, רסק עגבניות, עלי דפנה ומים. מתבלים בפפריקה, כורכום, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות.
  • מוסיפים את האורז ומבשלים עוד כ-20 דקות עד שהירקות רכים והאורז מוכן.
  • מוסיפים את התרד ומבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד שהתרד רך. טועמים ומתקנים תיבול.

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10